Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta

Masz może jakiś link albo chociaż fotkę?
https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A

To jest to, ale jest z tym problem. Otóż ja kupiłem 2 zestawy dość dawno temu i okazało się, że tylko jeden jest zmontowany poprawnie, a drugi nie. Chodzi o to, że każda dźwignia ma dwa łożyska osadzone w aluminiowym korpusie, a Chińczyk montował je na sucho, a gdy mu nie wchodziły, to sobie pomagał młotkiem, więc delikatnie odkształcił obudowy, a łożyska są delikatnie przekoszone względem sworznia i siebie nawzajem. Skutkuje to cięższą pracą łożysk i szybszym zużyciem, a nawet obracaniem się łożysk na sworzniu i zdzieraniem z niego ocynku, a wtedy wchodzi korozja. Dość szybko musiałem wymienić łożyska, a ile się młotem na kowadle otłukłem, aby wybić stare, to szkoda gadać, bo się pozapiekały na sworzniu.

Potem wyszły jeszcze większe jaja, gdy mnie kolega poprosił o kupienie mu takich dźwigni. Na wszelki wypadek wziąłem dwie pary, aby jedną w razie czego oddać, ale się okazało, że obie są wadliwie zmontowane, a na dodatek Chińczyk skleił łożyska ze sworzniem, więc powodzenia, żeby to rozmontować nie mając prasy, a w odkształcone gniazdo już nigdy żadne łożysko prosto nie wejdzie. Zwróciłem obie pary.