Cytat Zamieszczone przez mazeno Zobacz posta
ja to bym powiedzial, ze odwrotnie, ino "kiedys" dla mnie to nie czasy komuny (bo komuna w nas pokutuje do dzis; patrz wyklad jurija bezmienowa/tomasa schumana "jak napasc na panstwo bez jednego wystrzalu" z lat 70-ych), a wieki poprzednie. jak patrze na dokonania ludzi XIX w., to nie wiem, dokad zesmy zabrneli z naszym lenistwem i powszechna glupota ogolu spoleczenstwa.
a czy zyjemy dluzej?
no tak, chorujac na raka, alzheimera i parkinsona opuszczeni przez najblizszych, pozostawieni w domach opieki (a de facto umieralniach). nie tyle zyjemy, co wegetujemy. zyla to babcia macierzewska (ta z mojego watku w galeriach). niby latamy w kosmos, a zwyklego chorobska nie potrafimy sie pozbyc. a moze nie chcemy, bo wyleczony pacjent to stracony klient.
Tak generalizując to można udowodnić każdą nawet najbardziej absurdalną tezę. Jednak jak się przyjrzeć szczegółowo to ja bym nie chciał mieszkać w XIX - szczególnie biorąc pod uwagę stan mojego zdrowia. Lekko licząc nie żył bym już jakieś dwadzieścia lat .....
A co do dokonań to pewnie że gdzie nam do XIX w - taki procesor w smarkfonie czy leki oparte o przeciwciała monoklonalne to przecież banał w porównaniu do maszyny parowej ...
A żeby nie było całkiem nie w temacie to ja nie jestem trendy i nie cierpię roweru - znaczy się tego z pedałami, bo dwukołowe to bardzo chętnie ale z silnikiem - najlepiej powyżej litra .....