Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon 50D - problem z włączeniem

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon 50D - problem z włączeniem

Cytat Zamieszczone przez ativan Zobacz posta
    Cześć! Od kilku lat jestem posiadaczem canona 50D. Nie było z nim nigdy żadnych problemów. Od 3 lat jednak nie był w ogóle używany i kurzył sie w szafie. Dziś gdy go wyjęłam, miałam problem z włączeniem go. Myślałam ze to problem baterii, naladowalam ja - jednak on nic nie dało, aparat dalej nie reaguje. Wiecie czego to może być przyczyna? Z góry dziękuje za pomoc
    Urządzenia elektroniczne nie lubią być nieużywane. Wypadałoby tak z raz na kwartał (co trzy miesiące) uruchomić aparat. Akumulator znajdował się przez te 3 lata w aparacie czy był przechowywany poza nim?

Co teraz możesz zrobić? Teraz możesz kupić nową okrągłą baterię podtrzymującą datę/czas i ustawienia aparatu o symbolu CR2016 bo taka pasuje do 50D i ją zainstalować:

https://www.manualslib.com/manual/22....html?page=191

Przed instalacją aparat musi być wyłączony (przełącznik zasilania na pozycji OFF). Jest też tam napisane że taka bateria ma żywotność około 5 lat.

Jak później do kompletu dołożysz naładowany akumulator i aparat nie ruszy no to masz problem i bez serwisu raczej się nie obędzie.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 24-08-2018 o 18:09

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów