Witam,

Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że fotografią zajmuję się tylko amatorsko. Uwielbiam robić portrety. Swoją przygodę z fotografią rozpoczęłam od zakupu canona 1000d, jeśli chodzi o obiektyw to głównie używam 50 1.8. Jednak w ciemnych pomieszczeniach lub wieczorem gdy światła jest mało zdjęcia wychodzą kiepskiej jakości. W takich warunkach przysłonę ustawiam na jak najniższą wartość, czas naświetlania w okolicach 1/100 (przy dłuższym czasie zdjęcia wychodzą mi zazwyczaj rozmazane, a używanie statywu w fotografii portretowej jest dla mnie nie możliwe bo z każdym ujęciem przyjmuję inną postawę i miejsce a ISO zazwyczaj muszę dać na max czyli 1600, co przyczynia się do powstania sporych szumów na zdjęciach. Wkrótce w rodzinie pojawi się nowy członek rodziny i chciałabym wykonać mu sporo zdjęć noworodkowych w domu, jednak obawiam się co do jakości tych zdjęć, dlatego myślę nad zakupem nowego aparatu. Mam na oku używanego canona 7D mkII cenowo jest to na pewno duży przeskok w porównaniu z 1000d, jednak szukam czegoś co zadowoli mnie na lata, a nie jak teraz po roku myślę o czymś innym. Czy zakup tego aparatu to dobry pomysł w moim przypadku? Czy może polecacie coś innego a tańszego? A może mój problem można rozwiązać jeszcze inaczej? Tak jak pisałam jestem amatorką, więc pewnie wielu możliwości mojego aparatu nie znam
Za wszystkie informacje dziękuję