Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
RAWy na ekranie LR i potem wywolane JPEGi wysokosci 2160 pix na ekranie 4K
Poza ekranem 4k mamy podobną metodologię :-P
Cytat Zamieszczone przez mjsp Zobacz posta
Witam. Mialo być bardziej na bogato ale faktycznie nie ma moze co szaleć i czytając Wasze
opinie coś takiego jakbym skompletował 6d II + 17-40 F4 + 35 f2IS i 85 1.8 by została z cropa . Chyba, że naprawdę nie będzie to znaczący skok ,to uzupelnie swoj cropowy zestaw o 35 f2IS choć przyznam że te 17-40 nie daje mi spokoju.Pozdrawiam
Zestaw z 6dmk2 jest bardzo fajny. Na 600d również bardzo dobrze pracuje 35 f2is. Jest jeszcze mniejszy i lżejszy niż c85/1.8, a jakość obrazka jest jeszcze lepsza (względem 85tki). Jednocześnie 35 jest na tyle szeroka na matrycy APS-C, że da się nią robić zdjęcia ludziom w pomieszczeniach :-)

Ja osobiście nie lubię obiektywów szerokokątnych ale 17-40mm jest obiektywem, z którego widziałem masę zdjęć, które mi się bardzo podobają (m.in. obecnego tu @akustyka). Ludzie robią tym szkłem do tej pory cuda :-) Może przesadzam, ale z tego obiektywu pocztówki podobają mi się najbardziej. Niestety ja nie potrafię się posługiwać takimi instrumentami :-(

P.S. @mjsp Ja do tej pory często używam 600d do krajobrazu. Jakoś mniej się go boję ustawić na statywie nad przepaścią czy w słonym morzu... To może być czynnik którego nie bierzesz pod uwagę :-P