Strona 612 z 615 PierwszyPierwszy ... 112512562602610611612613614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 111 do 6 120 z 6145

Wątek: Pokaż zdjęcie które lubisz

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz

Piwo dla Leona. Zrób Janek wątek, wstawiaj dużo (koniecznie swoich!!!) zdjęć i ucz nas.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Muszę stanąć w obronie Jasia! Przecież założył on genialny wątek: https://www.canon-board.info/threads...nia-JP/page296 Miał już 266 arcyciekawych stron i stanowił kompendium wiedzy! Tylko jakiś nikoniarz go zamknął //płacz

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Z tego co kojarzę, żaden punkt regulaminu nie precyzuje czym ma być zdjęcie zrobione.

To że AI coś podpowiedziało, nie znaczy, że Fotograf musi się z tym zgadzać.
    Jak widzę czasami jak Samsung syna, czy żony "podpowiada" kadrowanie to śmiać mi się chce
    Zgoda.
    Ale rozwój wpływu AI zarówno w trakcie tworzenia pliku wynikowego jak i obróbce zdjęć gwałtownie się rozwija i jest coraz lepszy, widać to wyraźnie przez ostatnie 3 lata.
    Widzę znaczną różnicę między wersją Edhance-X z roku 2022 a wersją aktualną.
    Kryterium jakości/poprawności dla AI jest analiza setek tysięcy zdjęć w necie i pod takie "wybrane" najlepsze/najczęściej stosowane podprowadza swoje działania co w konkretnej pojedynczej sytuacji może autorowi nie odpowiadać, nie być zgodne z jego intencją.

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Muszę stanąć w obronie Jasia! Przecież założył on genialny wątek: https://www.canon-board.info/threads...nia-JP/page296 Miał już 266 arcyciekawych stron i stanowił kompendium wiedzy! Tylko jakiś nikoniarz go zamknął //płacz
    I słusznie.
    Zrobił się z tego wątek/śmietnik bez merytorycznej dyskusji.
    Z tego wniosek że by wątek smartfonowy, zdjęć ze smartfonów, porównań w tym portalu miał sens musi być rygorystycznie nadzorowany.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 01-08-2025 o 20:33
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

zgubiłem się - to kto w końcu jest twórcą zdjęcia? AI czy właściciel telefonu? ja jak biorę kompakt w rękę czego unikam (najczęściej ktoś mi go dawał do ręki bo nigdy nie posiadałem swojego) lub takiego nikona 1 co niby zdjęcia robi to cała moja twórcza energia idzie w ogłupienie nikona 1 żeby w końcu robił to co ja chcę (a jak kupowałem tego nikona 1 dla małżowinki to przekaz reklamowy utwierdzał mnie że kupuję normalny aparat z wymienną optyką czyli coś czego używam od wielu lat) - swoją drogą nie wiem po co ktoś wpadł na takie chore pomysły jak interfejs tego aparatu, po co tak utrudniać życie fotografującemu? - doprawdy nie wiem, przy teleffonie tego nie odczuwam bo moją intencją jest wyklepanie kolejnej dokumentalnej fotki np. licznika gazu czy prądu lub krajobrazu który z jakiegoś powodu chcę zdokumetować i nie zastanawiam się co mi AI podpowiada w sprawie tego licznika gazu, byleby cyfry było widać.
    EOS 3, 5D, R5

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Piwo dla Leona. Zrób Janek wątek, wstawiaj dużo (koniecznie swoich!!!) zdjęć i ucz nas.
    No właśnie jesteś już przykładem dla którego nie otworzę takiego wątku
    Dlaczego swoich skoro jest mnóstwo innych/lepszych ?
    Ucz nas ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 01-08-2025 o 20:41
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    zgubiłem się - to kto w końcu jest twórcą zdjęcia? AI czy właściciel telefonu? ja jak biorę kompakt w rękę czego unikam (najczęściej ktoś mi go dawał do ręki bo nigdy nie posiadałem swojego) lub takiego nikona 1 co niby zdjęcia robi to cała moja twórcza energia idzie w ogłupienie nikona 1 żeby w końcu robił to co ja chcę (a jak kupowałem tego nikona 1 dla małżowinki to przekaz reklamowy utwierdzał mnie że kupuję normalny aparat z wymienną optyką czyli coś czego używam od wielu lat) - swoją drogą nie wiem po co ktoś wpadł na takie chore pomysły jak interfejs tego aparatu, po co tak utrudniać życie fotografującemu? - doprawdy nie wiem, przy teleffonie tego nie odczuwam bo moją intencją jest wyklepanie kolejnej dokumentalnej fotki np. licznika gazu czy prądu lub krajobrazu który z jakiegoś powodu chcę zdokumetować i nie zastanawiam się co mi AI podpowiada w sprawie tego licznika gazu, byleby cyfry było widać.
    No właśnie mam tak samo. Wiele razy już myślałem, żeby to wyrazić, ale jestem leniwy, więc skorzystam z cudzego wysiłku i tylko podpiszę się pod Twoją wypowiedzią całą klawiaturą.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    Nie ma i chyba nie będzie dobrej odpowiedzi na to pytanie.
    Była że ten kto naciska spust ale na rozprawie w sądzie "odrzucono" żądania za publikację zdjęcia w gazecie dla właściciela małpy która ten spust uruchomiła

jp

PS
    Dla mnie istotne jest by mieć na zdjęciu "to co chcę by było, pokazywało dlaczego go zrobiłem"
    Nie jest istotne czym i jak.
    Wyobrażam sobie nawet że tylko powiem AI co dokładnie na zdjęciu ma być,... i będzie ... bez użycia żadnego sprzętu foto.
    I ja będę czuł się jego autorem
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 01-08-2025 o 21:20

Pełne uzależnienie Awatar cybulski
    Miasto
    Warszawa

On pewnie wszystkimi dostępnymi narzędziami ma foty, niewazne czym robione, czym edytowane, itp dobre oko widać od razu https://www.instagram.com/bartpogoda
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 01-08-2025 o 21:55
    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 , TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Coś już napisał Awatar NorthPole
    Miasto
    Kraków

Poziom intelektualny dyskusji w tym wątku mnie przerósł. Całkiem się już pogubiłem, ale mam nadzieję, że adwersarze mają jeszcze kontakt z bazą.

No to może odlatujący drób
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_MG_8846.jpg
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	2,67 MB
ID:	20856

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    On pewnie wszystkimi dostępnymi narzędziami ma foty, niewazne czym robione, czym edytowane, itp dobre oko widać od razu https://www.instagram.com/bartpogoda
    Bartek zrobi dobre zdjecie pudełkiem od zapałek.

Strona 612 z 615 PierwszyPierwszy ... 112512562602610611612613614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów