Strona 515 z 605 PierwszyPierwszy ... 15415465505513514515516517525565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 141 do 5 150 z 6043

Wątek: Pokaż zdjęcie które lubisz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz

@mazeno Rozumiem. Z exifów mnie głównie interesuje czym było robione i jakim szkłem a wielkość zdjęcia to tylko w kontekście tego że po prostu to się lepiej ogląda bo dziś każdy monitor to minimum te FullHD osiąga bez trudu.

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

jak mnie pytaja jakim aparatem robie, to od lat nie zmiennie odpowiadam:
    fotograficznym.

przecie to nie szklo czy elektronika robia zdjecie (choc oczywiscie pomagaja w konwersji swiatla na obraz), bo sa tacy co umieja patrzec i widziec, a moga nie miec kasy na wysokiej klasy sprzet. z drugiej strony jak ktos wsiada za kiere bez umiejetnosci do ferrari, to sie rozwali na pierwszych metrach.

ale sie madrze i filozofuje
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Tak, znam te hasła Jaki jest najlepszy aparat? „Najlepszy aparat to ten, który masz przy sobie.”
    Jak jesteś w gronie pasjonatów to zawsze będą padać takie pytania bo to coś jak zboczenie zawodowe. O to czym robiłeś nigdy nie spyta Cię babcia czy wujek na weselu bo ich to po prostu nie interesuje.

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

to nie do konca tak z ta bacia i wujkiem.
    takie pytania zadaja wjasciwie w kazdym tego typu srodowisku, gdzie umiejetnosci koreluja - lub nie - z narzedziami. popatrz np. na rowerzystow. czy kolorowe wdzianka pomagaja w pokonywaniu kilometrow? nie, to glownie dwom celom sluzy: zwiekszeniu zyskow producentow kolorowych wdzianek oraz lepszemu samopoczuciu typkow z kompleksem szurkowskiego. sam swego czasu robilem trasy na starym gracie po 150km dziennie (z sakwami), a wygladalem jak obdartus. a jaka jest najlepsza terenowka? ja najczesciej odpowiadam: ta co jezdzi. zjechalem pol swiata (30-letnia terenowka), ale wiekszosc tych samych tras moglbym zrobic rownie starym autem osobowym (co zreszta rowniez robilem - np. do azji srodkowej). a wielu moich blizszych i dalszych znajomych z tego srodowiska od lat "przygotowuje sie" do "wyprawy zycia" - buduja wypasione terenowki, montuja kamperowe zabudowy, instaluja najnowsze trendy gadzeciarskie, czary mary cudawianki. tylko wyjechac jakos nie moga. oni branzluja sie w garazu, ja wlocze sie po swiecie. hmmm, co kto lubi.

bardzo duzy odsetek ludzi jakos machinalnie uwaza, ze to sprzet robi, a nie czlowiek. to efekt kilku dobrych dekad penetracji i wsiakania marketingu w nasze zycie. w prawie kazdej dziedzinie. dlatego ta cywilizacja musi sie przewrocic, bo ze czcia traktujemy narzedzia, a nie umiejetnosci. a narzedzia lubia sie psuc, zwlaszcza obecnie, gdy producenci maja zespoly projektujace ich wytrzymalosc najwyzej na 2-3 miesiace po gwarancji.
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Jak jesteś w gronie pasjonatów to zawsze będą padać takie pytania bo to coś jak zboczenie zawodowe.
    ale pasjonatow czego?

zabawek elektronicznych - na pewno.

fotografii...? niekoniecznie.

to sa dwie zupelnie inne rzeczy, jak zreszta dowodzi praktyka. internety sa pelne impotentow z wielkimi bialymi fallusami troche mniejsze, a na pewno duzo mniej werbalne, jest to grono, ktore po prostu robi zaj* foty, nierzadko sprzetem z ubieglej dekady albo i starszym.

mnie tez wydaje sie, ze to jest produkt marketingu. robienia ludziom wody z mozgu i generowania potrzeb materialnych i kolejnych to brakow w zyciu tam, gdzie indywidualna osoba powinna sama sie zastanowic nad wlasnymi pytaniami i zrozumiec czego potrzebuje. zeby nie skonczyc co i rusz z kolejna kolekcja fajnych zakupow, ktore potem sa nieuzywane...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Skaczecie z jednej skrajności w drugą. Wiadomo, że chwalenie się czarnym lub białym członkiem jest takie sobie. Nawiasem mówiąc: one nie są białe, ale takie trochę szare. Z drugiej strony tekst "nie powiem, bo JA umiem nawet słoikiem" też jest drętwy.
    W takim wątku jak ten, można powiedzieć o formacie matrycy, ogniskowej i zastosowanej przysłonie; nawet bez podawania marek i nazw. Pozwala to innym, w szczególności mniej doświadczonym wzbogacić swoją wiedzę.

Bo ciągle jeszcze sobie myślę, że takie fora mogą służyć wymianie doświadczeń. A nadęcie się przy jednej lub drugiej ścianie raczej temu nie służy.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

tu nie chodzi o nadecie sie.
    owszem, dobry sprzet pomaga podciagnac wyniki.
    ale tylko tym, ktorzy maja umiejetnosci.
    i nie zastapi braku umiejetnosci.

a niestety wiekszosc ludzi z reguly polega tylko na dobrym sprzecie.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Nie zrozumieliśmy się. Na takie pytanie można odpowiedzieć dwojako:
    1. Robiłem aparatem marki Bentlej XZMega z obiektywem Rolsrojs MXc-VeryUltra lub
    2. Robiłem obiektywem 35 mm na przysłonie f/8.

I to drugie ma charakter dzielenia się wiedzą.
    Gdy byłem młodym fotografem, to zawsze chciałem takie rzeczy wiedzieć, żeby się czegoś nauczyć. A teraz czasem też, bo można poznać różne podejścia do tematu.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CIMG_4010-Enhanced-NR.jpg
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	219,5 KB
ID:	17836
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Robiłem aparatem marki Bentlej XZMega z obiektywem Rolsrojs MXc-VeryUltra
    gdzie tu jest przycisk "lubie to"

Strona 515 z 605 PierwszyPierwszy ... 15415465505513514515516517525565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów