Trochę tak przypuszczałem, ale bardziej przypomina mi to latarnię morską, dlatego pytanie.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Konfucjusz
Ostatnio edytowane przez atsf ; 01-06-2021 o 23:04
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Nie jest to wprawdzie widok powszedni, ale też nie taki rzadki. Pamiętam, że jako dziecko widziałem to 3-4 razy w roku z okna pokoju; mieszkałem wtedy w rejonie, w którym teraz mieszka Bangi. Żona potwierdziła, że mieszkając w okolicach Wrocławia też kilka razy do roku widziała Śnieżkę, chociaż bez krasnoludków. Może te kilkadziesiąt lat temu powietrze było czystsze?
Oczywiście nie myślałem wtedy o robieniu zdjęć.
2 lata temu, rano, z górnego płaskowyżu masywu Sella, widać było Alpy austriackie. Przynajmniej tak powiedział właściciel schroniska. To te na horyzoncie, około 85 km. Oczywiście nie one były celem zdjęcia, dlatego nie użyłem ekstremalnego teleobiektywu.
nr 1225
![]()
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 02-06-2021 o 20:19
Konfucjusz
Czy to jakieś specjalne miejsce, czy w zasadzie widać zewsząd, byle domy nie przeszkadzały?
Konfucjusz