i kup 400 2,8Az chyba sprzdam 100-400
co do perkozów rdzawych sa swietne widziałem ich gody poprostu cos wspaniałego
i kup 400 2,8Az chyba sprzdam 100-400
co do perkozów rdzawych sa swietne widziałem ich gody poprostu cos wspaniałego
No nie, protestujęZamieszczone przez Vitez
Czajki, pierwsze błotniaki i fotki z Ustronia to ja rok temu pokazywałem.
Kwestia woderów - mam takie gatki (choć nieco gorsze od typowych) i mam maskowanie. Ale nie za bardzo wyobrażam sobie długotrwałe (kilkugodzinne) ukrywanie się, stojąc w woderach po pas, bez ryzyka dla sprzętu i stabilnego podparcia dla dobrych zdjęć. Jak to robisz ?
P.S> Ptaku, napisz tę lekcję, to unikniesz powtarzających się pytań![]()
Zamieszczone przez Zigi
Witam
Siedzialem dwa razy po 4 -5 godzin, pierwszy raz miałem za niski stołek wiec prawie stałem, bo mi ostro przelewało przez wodery, jak chciałem usiąsc :grin:
te zdjecia to efekt kilkuminitowego fecenia
Bez ukrycia zapominasz o ptakch, no chyba ze kupujesz ubranko maskujace stoisz kilka godzin bez ruchu i próbujesz sie do nich zblizyc, o ile wiesz ze w dnie nie ma niespodzinek. Ja preferuje metode stcjonarna - akurat teraz mam lekki sprzet, ale wiesz ile wazy 400/2.8 + Gitzo ?:-P , nie ma szans sie przemieszczac.
Czy ta odpowiedz CIe zadowala Kubaman ?
Pozdr
Rafał Gawełda
Nie ma dymu bez ogniaZamieszczone przez Kubaman
Ryzyko zawsze jakies istnieje, ale raczej podczas transportu sprzetu do miejsca zbrodni, jak to juz postawie to raczej nie ma szans przypadkowym kopnieciem przewrócic statywuZamieszczone przez Kubaman
Zamieszczone przez Kubaman
Doceniajac Twoja desperacje, chyba w koncu cos napisze
Pozdr
rafał gawełda
hej, no nie ma dymu bez ognia, ale przecież nie o to chodziło, tylko o drugą cześć zdania![]()
Jeśli o tym napiszesz, to chętnie poczekam, ale jeśli nie to: chodziło mi o fakt stania w wodzie. Z tego co zrozumiałem to ty siedzisz, ale jak to zrealizować jeśli woda ma minimum pół metra, a do tego kupa mułu na dnie? Wszystko się gibie i grzęźnie, no i głęboko
![]()
Ano tak, faktycznieZamieszczone przez Kubaman
Czasem stoje, czasem siedze, wszystko zalezy od tego jaka jest glebokosc wody. Wierz mi, cięzki stabilny statyw w stopniu wystraczajacym zadba o Twój sprzęt, nawet na takim mulastym podłozu bedzie bezpieczny.Zamieszczone przez Kubaman
Pozdr
rafał
Witam ponownie i wstawiam kolejne do oceny
t1/1000 f8, statyw, Mark II + 200/2.8
buda, korzuszek pod tyłkiem, palce przymarzniete do spustu migawki....4 godz na - 20 celsjusza
Pozdr
Rafał Gawełda
Ostatnio edytowane przez Ptaku ; 03-06-2006 o 23:25
Witam!
Zdjęcie moim zdaniem świetne. Powiedziałbym iż nawet lepsze od poprzedniego. Chyba polubiłem zdjęcia ukazujace ptactwo grupowo. Jak rozumiem to ta sama górka śniegu co poprzednio. Co te ptaki w niej widziały... innymi słowy zdradź tajemnicę jak wybrałeś miejsce na postawienie budy. O ile tego sie względnie domyślam to zastanawiam sie kiedy ją włąsciwie postawiłeś (w nocy? na dzień wcześniej?) i jak bardzo jej widok wpłynął na obserwowane ptactwo. Myślę, iż opis taki nieco przybliży nam
tajniki sztuki
.
Pozdrawiam
Zigi
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Świetne zdjęcie i uchwycenie chwili.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
żarcieJak rozumiem to ta sama górka śniegu co poprzednio. Co te ptaki w niej widziały...??????