Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 173

Wątek: [Ptaku] Moja ptasia fotografia

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

W kolejności podobania się: 2,4,1; kruk bez błysku w oku odpadł z konkurencji bo autor za mało w tym przypadku miał inwencji .
    Perkoz górą! Jakościowo to ..... szczęka mi opada. Wspaniałe zdjęcia poza mało ciekawym krukiem.
    Pozdrawiam
    Zigi

PS: Swoją droga kiedyś trzeba by przeprowadzić eksperyment i wysłać Cię w teren z sigmą 70-300 i zobaczyć jakie zdjęcia przyniesiesz . Wyszłoby ile z niej można na maxa wycisnąć.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    #3 - jakas pomylka chyba ;-) bo w tym towarzystwie zdecydowanie nie pasuje...
    Witaj
    Ok, stawiajac w szranki z towarzystem masz racje, ale jak bys miał go ocenic w oderwaniu od tych zdjec, tzn indywidualnie ?

Pozdr
    Rafał gawełda

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Ugryzę zdjęcie nr3 z innej strony, chciałbym mieć taką fotke na koncie
    Co nie zmienia faktu że w porónaniu do pozostałych zostaje w tyle
    Pozdrawiam gratuluje i zazdroszcze
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    W kolejności podobania się: 2,4,1; kruk bez błysku w oku odpadł z konkurencji bo autor za mało w tym przypadku miał inwencji
    Autor miał mało swiatła , a nie inwencji

Perkoz górą! Jakościowo to ..... szczęka mi opada.
    Wyprzedajac ponizszy watek dodam ze to Canon 33 + 300/2.8 + x1,4, (Fuji Provia), czyli prawie tyle ile Ty masz, dodajac do Twej trzysetki + krotonosc matrycy

PS: Swoją droga kiedyś trzeba by przeprowadzić eksperyment i wysłać Cię w teren z sigmą 70-300 i zobaczyć jakie zdjęcia przyniesiesz . Wyszłoby ile z niej można na maxa wycisnąć.
    Ja juz z takim wynalazkami biegalem, teraz czas na innych , raczej skupmy sie na długosci ogniskowej Z tej Twojej Sigmy jakos niczego sobie co widac na zdjeciach.

Pozdr
    rafał

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ptaku
    Ok, stawiajac w szranki z towarzystem masz racje, ale jak bys miał go ocenic w oderwaniu od tych zdjec, tzn indywidualnie ?
    Hmm, jesli nie daloby sie wyciagnac cieni z rawa, to odrzucilbym w pierwszej selekcji ;-) Albo ewentualnie zrobil jakis 'ahtystyczny' kwadrat b/w, z max kontrastem itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Ugryzę zdjęcie nr3 z innej strony, chciałbym mieć taką fotke na koncie
    Co nie zmienia faktu że w porónaniu do pozostałych zostaje w tyle
    Pozdrawiam gratuluje i zazdroszcze

Witaj
    Z tego wynika ze zawsze mozna zrobic cos lepszego , dlatego tez Kruki zostały powtórzone w roku nastepnym, czego efektem sa zdjecia w lepszym swietlei fajniejszych sytuacjach
    dzieki Routlaw

Pozdr
    rafał gawełda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hmm, jesli nie daloby sie wyciagnac cieni z rawa, to odrzucilbym w pierwszej selekcji ;-) Albo ewentualnie zrobil jakis 'ahtystyczny' kwadrat b/w, z max kontrastem itp

dzieki za opinie

pozdr
    rafał gawełda

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Autor miał mało swiatła , a nie inwencji
    Samo światło to za mało moim zdaniem aby dociągnąć do poziomy reszty zdjęć.
    Wyprzedajac ponizszy watek dodam ze to Canon 33 + 300/2.8 + x1,4, (Fuji Provia), czyli prawie tyle ile Ty masz, dodajac do Twej trzysetki + krotonosc matrycy.
    a mimo wszystko nie chciałem ciągnąć tego wątku w tym kierunku
    Ja juz z takim wynalazkami biegalem, teraz czas na innych , raczej skupmy sie na długosci ogniskowej Z tej Twojej Sigmy jakos niczego sobie co widac na zdjeciach.
    Tego się obawiałem że zrozumiesz to w kwestii mm jedynie (co przy moich wcześniejszych wypowiedziach w sumie jest dość zrozumiałe ) ale zdecydowanie bardziej chodzi mi o to co można optycznie wyciągnąć z tego szkła przy zastosowaniu zaawansowanych metod łowieckich i odpowiednim fachowym podejściu. Samemu ciężko mi to oceniać bo reprezentuję stadium wczesny - kompletnie nie opanowałem jeszcze metody zaczajenia się na zwierza to i wiem że w związku z tym o warunki dobre bardzo ciężko.
    U mnie kończy się na podchodach (tu zawsze brakuje mm i cropowaniu (ech chciałbym nie musieć tego robić) i sporej utracie i tak średniej moim zdaniem jakości.
    Pozdrawiam
    Zigi
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 31-05-2006 o 11:40
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...

Domyślnie

Samo światło to za mało moim zdaniem aby dociągnąć do poziomy reszty zdjęć.
    Moim skromnym zdaniem, tam tylko tego elementu brakuje, gdzyby było odpowiednie, mozna by zobaczyc wiecej szczegółów w cieniach, a ze to akurat było robione w kierunku wschodnim do tego doszły by jeszcze przeswiatlone ciepłym swiatłem lotki...czego jeszcze mozna chciec , ale niestety późno-jesienna mgła nie dala za wygraną.

ale zdecydowanie bardziej chodzi mi o to co można optycznie wyciągnąć z tego szkła przy zastosowaniu zaawansowanych metod łowieckich i odpowiednim fachowym podejściu..
    Nie bardzo Cie rozumiem, czyli jak dobrze skumalem chodzi o to ze jak zastosujesz zaawansowane metody łowieckie i odpowiednie fachowe podejście to podniesie to efektywnosc optyczna Twojego szkła
    Tak na powaznie to wiem o co CI chodzi.

Samemu ciężko mi to oceniać bo reprezentuję stadium wczesny - kompletnie nie opanowałem jeszcze metody zaczajenia się na zwierza to i wiem że w związku z tym o warunki dobre bardzo ciężko.
    Nie martw sie Zigi Trening czyni mistrza

U mnie kończy się na podchodach (tu zawsze brakuje mm i cropowaniu (ech chciałbym nie musieć tego robić) i sporej utracie i tak średniej moim zdaniem jakości.
    Zigi zilustruje to Twoje biadolenie zdjecie robionym obiektywem 200/2.8 (bez konwertera), jak widzsz ogniskowa krotsza od Twojej, a powiem CI w zaufaniu ze crop mojego Marka bardzo mnie wpieniał bo potrzebowałem wiekszej głebi , a przysłony juz bardziej nie mogłem przymknac.

Pozdrawiam
    Rafał Gawelda

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Oj zilustrowałeś i to całkiem ciekawie. Ładnie to tak kopać leżącego?
    A mógłbyś podać dokładne parametry tego zdjęcia?

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów