Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 173

Wątek: [Ptaku] Moja ptasia fotografia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hej, no nie ma dymu bez ognia, ale przecież nie o to chodziło, tylko o drugą cześć zdania

Jeśli o tym napiszesz, to chętnie poczekam , ale jeśli nie to: chodziło mi o fakt stania w wodzie. Z tego co zrozumiałem to ty siedzisz, ale jak to zrealizować jeśli woda ma minimum pół metra, a do tego kupa mułu na dnie? Wszystko się gibie i grzęźnie, no i głęboko
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Tripod only, Gitzo 1410 (taki numer chyba, lezy w bagazniku i nie chce mi sie potwierdzac). Mozesz difoltowo przyjac równiez butospodnie po sam cyc, buda (ukrycie szyte na miare) stołeczek rybacki podniesiony troszke o pojemnik na płyn do spryskiwaczy wypełniony woda, bo za głęboko było zeby usiasc normalnie....no i wode w tychze woderach ...cholera przelewa mi sie przez taki szew, nie wiedziec czemu zrobiony na ich zakonczeniu u góry, 10 cm od brzegu.

Pozdr
    Rafał Gawełda

Domyślnie

Az chyba sprzdam 100-400
    i kup 400 2,8

co do perkozów rdzawych sa swietne widziałem ich gody poprostu cos wspaniałego

Domyślnie

Witam ponownie i wstawiam kolejne do oceny

t1/1000 f8, statyw, Mark II + 200/2.8
    buda, korzuszek pod tyłkiem, palce przymarzniete do spustu migawki....4 godz na - 20 celsjusza

Pozdr
    Rafał Gawełda
    Ostatnio edytowane przez Ptaku ; 03-06-2006 o 23:25

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Witam!
    Zdjęcie moim zdaniem świetne. Powiedziałbym iż nawet lepsze od poprzedniego. Chyba polubiłem zdjęcia ukazujace ptactwo grupowo . Jak rozumiem to ta sama górka śniegu co poprzednio. Co te ptaki w niej widziały... innymi słowy zdradź tajemnicę jak wybrałeś miejsce na postawienie budy. O ile tego sie względnie domyślam to zastanawiam sie kiedy ją włąsciwie postawiłeś (w nocy? na dzień wcześniej?) i jak bardzo jej widok wpłynął na obserwowane ptactwo. Myślę, iż opis taki nieco przybliży nam tajniki sztuki .
    Pozdrawiam
    Zigi
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    Witam!
    Jak rozumiem to ta sama górka śniegu co poprzednio.
    Dokładnie ta sama

Co te ptaki w niej widziały... innymi słowy zdradź tajemnicę jak wybrałeś miejsce na postawienie budy.
    Od dwóch lat stawiam karmnik w tym samym miejscu, to ni mniej nie wiecej tylko grobla na skraju lasku. Miejsce wczesniej juz wybrane, przez jednago z miejscowych ornitologów do łapania wróblaków

O ile tego sie względnie domyślam to zastanawiam sie kiedy ją włąsciwie postawiłeś (w nocy? na dzień wcześniej?) i jak bardzo jej widok wpłynął na obserwowane ptactwo. Myślę, iż opis taki nieco przybliży nam tajniki sztuki .
    Pozdrawiam
    Zigi
    W tym roku nie miałem budy stacjonarnej przy karmniku, stawiałem ukrycie kazdorazowo przed zdjeciami, ale lepszym rozwiazaniem jest jednak cos na stałe.

Pozdr
    rafał gawełda
    Ostatnio edytowane przez Ptaku ; 04-06-2006 o 20:28

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Świetne zdjęcie i uchwycenie chwili.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Jak rozumiem to ta sama górka śniegu co poprzednio. Co te ptaki w niej widziały...
    żarcie ??????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guest1
    żarcie ??????
    Ptaki sa karmione systematycznie od listopada do marca, dwa razy w tygodniu napełaniam 7 litrowa butle karma dla łuszczaków i wykałdam ok 0,5 kg słoniny

Pozdr
    rafal gawelda
    Ostatnio edytowane przez Ptaku ; 04-06-2006 o 20:20

Domyślnie

dlatego czuja sie pewnie i jest tam ich kilka i jest to jeden z lepszych sposobów
    Znalesc tylko ciche ustronne miejsce z dobrym tłem

Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów