Przepraszam, ale nie to było moim celemZamieszczone przez Zigi
, chciałem Ci jedynie uswiadomic ze "chciec znaczy móc"
![]()
Teraz dokładnie nie pamietam, bede w domu to lukne na RAW-aZamieszczone przez Zigi
Pozdr
rafał gawełda
Przepraszam, ale nie to było moim celemZamieszczone przez Zigi
, chciałem Ci jedynie uswiadomic ze "chciec znaczy móc"
![]()
Teraz dokładnie nie pamietam, bede w domu to lukne na RAW-aZamieszczone przez Zigi
Pozdr
rafał gawełda
Witam
Zigi specjalnie dla Ciebie parametry:
t:1/640, f 6,3
Pozdr
Rafał
śliczności, będę miał się na kim wzorować![]()
Ja wiem, że nie o to chodzi, że nie aparat robi zdjęcia itp... ;-) Ale mimo wszystko: nie sprawiłoby Ci problemu podawanie przy zdjęciach użytego sprzętu i ustawień? Choćby dla orientacji w ogniskowych (i czego potrzeba, żeby np. tak genialnie rozmyć mgłę ;-)).
Zamieszczone przez muflon
Juz sie robi
1. 1/80, f6,3 ISO 640, Mark II + 300/4 +x 1,4
2. 1/200, f6,3 ISO 640, Mark II + 300/4 +x 1,4
3. 1/200, f6,3 ISO 640, Mark II + 300/4 +x 1,4
Pozdr
Rafał Gawełda
Statyw/monopod rozumie się samo przez się i mam to przyjąć jako default do kolejnych zdjęć? ;-)
Kurcze.. ktoś by pomyślał "no to przecież praktycznie to samo co 100-400 na długim końcu" ;-) Jak się skończy sezon na stalowe ptaki to ruszam gdzieś w błoto :-DZamieszczone przez Ptaku
Tripod only, Gitzo 1410 (taki numer chyba, lezy w bagazniku i nie chce mi sie potwierdzac). Mozesz difoltowo przyjac równiez butospodnie po sam cyc, buda (ukrycie szyte na miare) stołeczek rybacki podniesiony troszke o pojemnik na płyn do spryskiwaczy wypełniony woda, bo za głęboko było zeby usiasc normalnie....no i wode w tychze woderach ...cholera przelewa mi sie przez taki szew, nie wiedziec czemu zrobiony na ich zakonczeniu u góry, 10 cm od brzegu.
Pozdr
Rafał Gawełda
Zamieszczone przez muflon
Qrde zniecheciliscie mnie. Ptaki sie zrobily tak trendy ze az ty i Kubaman i nawet Tomek sie za nie wzieliscie
. Az chyba sprzdam 100-400
![]()
Dzięki wielkie!Zamieszczone przez Ptaku
Popieram pomysł Muflona o podawaniu parametrów zdjęcia tuż pod nim w ramach szeroko pojętej dydaktyki.
Ostatnie trzy zdjęcia bardzo interesujace. Mgiełka świetna.
Długo musiałeś czekac siedząc w wodzie aż się pojawiły?
Rozumiem że ukrycie mimo spoczywania w bajorku było niezbędne?
Pozdrawiam
Zigi
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam