Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Telekonwerter do 400/5,6

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Watpie czy w 5D zadziala. Ktos sprawdzal 100-400 4.5-5.6 z TC 1.4x Canonowym na 5D i AF nie dzialal.
    Nie wiem w czym może tkwić różnica, ale z 400/5.6 podobno ma działać. Przynajmniej taką odpowiedź dostałem od jednego z większych sklepów, podobno to sprawdzali. Próbował już ktoś tego zaklejania opisanego tu http://www.fredmiranda.com/TipsPage/ ?
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 12-05-2006 o 15:39

Miasto
    Kraków

Domyślnie

dazz, dostałeś na talerzu ??:
    drugi link dokładnie podaje odpowiedź na pytanie o 5D i 400/5.6L i jeśli chcesz, to wierz dalej sklepowi, ale ja nie radzę ..

Metus zaklejał styki z TC w 5D i działało, ale ja proponuję tego unikać, bo czytałem, że to się może skończyć spaleniem silnika USM w pechowych przypadkach.

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    dazz, dostałeś na talerzu ??:
    Jeden z linków nie działa mi, a to co pisałeś o 5D + 400/5.6 przeczytałem już wcześniej.

drugi link dokładnie podaje odpowiedź na pytanie o 5D i 400/5.6L i jeśli chcesz, to wierz dalej sklepowi, ale ja nie radzę ..
    Mnie problem nie dotyczy - i tak nie mam 5D.

Metus zaklejał stuki z TC w 5D i działało, ale ja proponuję tego unikać, bo czytałem, że to się może skończyć spaleniem silnika USM w pechowych przypadkach.
    I tu mnie zmartwiłeś

Powiedz lepiej jak działa Twój zestaw z tym Kenko. Słyszałem, że AF działa, ale bardzo często się myli.
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 12-05-2006 o 16:17

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz
    Jeden z linków nie działa mi
    Sprójrz na adres i usuń dwie zbędne literki

BTW, Poprawiłem w poście Kuby,
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz
    Powiedz lepiej jak działa Twój zestaw z tym Kenko. Słyszałem, że AF działa, ale bardzo często się myli.
    zachęcam do zajrzenia do mojego wątku gdzie na ostatniej stronie prezenuję zdjęcia z tego zestawu. W mojej galerii (link w podpisie) znajdziesz w ptasiej galerii zdjęcia znad Biebrzy z tegorocznego majowego weekendu, gdzie masz więcej zdjęć robionych tym zestawem. Również dosyć ekstremalne fotki rycyków w locie.

dazz
    Guest

Domyślnie

zachęcam do zajrzenia do mojego wątku gdzie na ostatniej stronie prezenuję zdjęcia z tego zestawu. W mojej galerii (link w podpisie) znajdziesz w ptasiej galerii zdjęcia znad Biebrzy z tegorocznego majowego weekendu, gdzie masz więcej zdjęć robionych tym zestawem. Również dosyć ekstremalne fotki rycyków w locie.
    Zazdroszczę wycieczki n Biebrzę, a fotki rycyków komentowalem chyba już na obiektywnych ;-) Pozdro.

Domyślnie

Witam,

400 5.6 L z TC 1.4 Canona działa z zaklejonymi stykami.
    Jak to zrobić np tu: http://www.fredmiranda.com/TipsPage/.

Optycznie: Nie robiłem dużych odbitek - największe 20X30 i nie widać różnicy z TC i bez na nie /mało cropowanym zdjęciu, przy ISO 400 i bardzo dobrze naświetlonym ISO 800. Mam wrażenie, że na wyższych ISO nakłada się spadek jakości związany z szumami i TC. Nie robiłem testów, tylko takie odczucie.

Zdecydowana większość zdjęć tutaj: http://pmc123.blogspot.com robiona była z tym zestawem. Ale ostatnio staram się nie cropować.

Ale AF jest dosyć zawodny. W słabym świetle nawet bardzo.
    Ja raz ustawiam AF i przekadrowuje i potem robie MF.

Pozdrawiam
    PM

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kij z zaklejonym konwerterem , niektóre z tych fotek to rewelacja. Z przyjemnością obejrzałem.

Domyślnie

Perqusista, dzięki. Kiedyś posprzątam - a teraz wzrzucam jak leci. Bo to blog

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów