Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Telekonwerter do 400/5,6

Mieszany widok

dazz
    Guest

Domyślnie Telekonwerter do 400/5,6

Jaki TC x1,4 (x1,5) będzie najlepszy do Canona 400/5,6? Pewnie będzie to oryginalny Canon, ale w tym chyba AF nie zadziała powyżej 5,6 (chociaż słyszałem coś o zaklejaniu styków). W takim razie pewnie najlepszy będzie Kenko, tylko który (jest chyba kilka modeli)?

I druga sprawa - jaki monopod (i z jaką głowicą) polecacie do takiego zestawu?

dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam,
    Darek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

AF dzialac bedzie tylko z seria 1 canona (czyli do f/8 )... pozostaje MF, no i dzis raczej wybieral bym canona a nie kenko czy inne.. drozszy canon ale lepszy... a do 400/5,6 to w zasadzie juz wszystko jedno ktory bo i tak nie bedzie AF, 1.4x to utarata jednej dzialki swiatla 2x to dwie dzialki

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no i dzis raczej wybieral bym canona a nie kenko czy inne.. drozszy canon ale lepszy... a do 400/5,6 to w zasadzie juz wszystko jedno ktory bo i tak nie bedzie AF
    Z żadnym z innych firm nie będzie AF?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz
    Z żadnym z innych firm nie będzie AF?
    co z tego ze oszukasz body i Af bedzie sie krecil, jesli nie bedieu potrafil zlapac ostrosci, poprostu jest juz za ciemno zeby AF wychwycil roznice w kontrascie i poprawnie ustawil ostrosc... na zasadzie jesli bedzie bardzo jasno to moze sie uda jak bedzie normalnie to raczej slabo jak bedzie szaro.. to zapomnij

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    na zasadzie jesli bedzie bardzo jasno to moze sie uda jak bedzie normalnie to raczej slabo jak bedzie szaro.. to zapomnij
    To oczywiste. Pytam wlasnie które konwertery tak zadziałają z tym konkretnym obiektywem i który z nich jest najlepszy.

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

A zaklejenie styków nie pomoże?
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

dazz
    Guest

Domyślnie

Zapytam inaczej: czy ktoś używał 400/5,6 z konerterem x1,4 Canona i czy działał mu AF.

dazz
    Guest

Domyślnie

Zapytam inaczej: czy ktoś używał 400/5,6 z konerterem x1,4 Canona i czy działał mu AF.
    Dobra, sorki, już wiem. W cyfrze zadziała od 5D w górę (i to tylko w obrębie centralnego pola) w analogu powyżej EOS 3. Czyli ja muszę szukać czegoś innego

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobra, sorki, już wiem. W cyfrze zadziała od 5D w górę (i to tylko w obrębie centralnego pola) w analogu powyżej EOS 3. Czyli ja muszę szukać czegoś innego
    Watpie czy w 5D zadziala. Ktos sprawdzal 100-400 4.5-5.6 z TC 1.4x Canonowym na 5D i AF nie dzialal.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów