Mam do was male pytanie..
Kolega bedzie wracal z Lonynu za okolo miesiac i moze mi ten obiektywik przywiesc..
Jakie sa wasze opinie na jego temat ?
Mam do was male pytanie..
Kolega bedzie wracal z Lonynu za okolo miesiac i moze mi ten obiektywik przywiesc..
Jakie sa wasze opinie na jego temat ?
Nie znam go, ale gadając w ciemno powiedziałbym, że nie wierzyłbym w cuda :wink:Zamieszczone przez MichalP
nop juz praktycznie z niego zrezygnowalemczytajac testy rozne
)) pozostane przy pierwszej mysli tamrona 28-75 f/2,8
Vitez powiedziałby, że to jest mądra decyzja :wink: Ja skomentowałbym, że mogą być mądrzejszeZamieszczone przez MichalP
![]()
oksto jak masz propozycje to pisz
ja z checia rozwaze
)) tylko prosze o trzymanie sie kategorii do 1600 zl
![]()
np. Tokina 28-80/2.8Zamieszczone przez MichalP
nieco wyzej niz moj zakres finansowchoc moze sie dozbiera do swiat ... musze poczytac o nim ale widze ze w testach ladine stoi - chocby i tu http://www.photozone.de/2Equipment/easytxt.htm
No to może Tokina 28-70 Pro. Nie znam obiektywnego porównania z 28-80, ale wydaje mi się, że to jest mniej więcej tej samej klasy szkło. Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.Zamieszczone przez MichalP
Akurat wg testow obie Tokiny slabiej wypadaja od Tamrona wiec nie nazwalbym ich madrzejszymi decyzjami 8) .
Lens Test Guide - ilosc punktow zebranych w testach w magazynach foto, wg photozone.de
Tamron AF 2.8 28-75mm LD XR Aspherical SP 4.14 (3) = very-good
Tokina AF 2.8 28-80mm AT-X Pro 3.66 (4) = good
Tokina AF 2.6-2.8 28-70mm AT-X Pro II 3.42 (5) = good
A do kolegi zakladajacego watek: czemu umiesciles go w podforum Canon dSLR a nie w 'Obiektywy i lampy blyskowe' ?
Pozwole sobie przeniesc...
Nie podważam wiarygodności tych testów! Osobiście jednak (a co, wolno miZamieszczone przez Vitez
) preferuję 'mocność' obiektywu kosztem odrobinę gorszej optyki.