Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Wybór

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar Danielasty
    Miasto
    Crewe (Bydgoszcz )

Domyślnie Odp: Wybór

taką która jest Ci potrzebna przeleciałem wątek od początku do końca, z jednej strony chcesz dobrych porad ale z drugiej strony patrząc szukasz takich porad że najlepiej jakby ktoś za Ciebie jeszcze naciskał spust migawki... |

żeby nie robić offtopu, lampa dokładnie którą to ta która ma HSS i TTL A model to już można poszukać, chociaż poznając Ciebie w niedalkiej przyszłości zapytasz jaki modyfikator użyć na takową lampę, i czy używać jej na stopce czy może wyzwalać zdalnie itp ...

Kup te 80d, do tego olej ten 18-135 stm , ciemny badziew - sam nie mam ale mam gorszy kup od razu 70-200 2.8 Ew 135mm f2, no jeszcze możesz zakupić 85mm 1.8 USM i masz super sprzęt i nie trzeba lampy

przypomne, że chcę robić zdjęcia z zawodów karate na hali (odległość od "obiektu" do 10m), imrezy rodzinne, foty z wakacji, krajobrazy, architekturę.
    A wiec tak, do zawodów karate coś jasnego czyli 85-100-135 1,8-2 koniecznie, ew 70-200 2.8 ,
    Imprezy rodzinne coś szerokiego , w sumie kit się na da 18-55 stm - mały lekki i całkiem dobry
    Foty z wakacji to samo kit + UWA 10-18 stm + ten 70-200 ... ew 55-250 stm
    krajobrazy koniecznie 10-18mm stm tak samo architektura, więc reasumując

80d + 4-5 obiektywów - jakieś 4-6kg w torbie Trzeba pamiętać że zawsze jakiś obiektyw się przyda wiec trzeba zabrać wszystkie
    Oraz podźwigaj te 4kg na ramieniu w torbie - np ziemniaki na start

Zastanów się lepiej nad dobrym kompaktem a później się zastanawiaj nad resztą
    żeby nie było sam tak zaczynałem

FuJifilm HS10 24-720mm ogniskowej w pełni manualne tryby i lekki Ba, ma nawet gorąca stopkę Koszt około 400zł Z dobrym statywem da się po oglądać nawet kratery na księżycu
    Ostatnio edytowane przez Danielasty ; 23-07-2018 o 00:48

Uprawnienia umieszczania postów