Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Wątek: Wybór

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Wybór

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    tam tłum mu wmawia ze to jest właśnie to czego potrzebuje
    Tam Czy zmieniać system? to wyczytałeś?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    To jest powód dlaczego forum nikoniarze ludzie chcą wciąż odwiedzać i ma się dobrze Co Nowego? - Nikoniarze.pl
    i dlaczego pytający (najpierw) tu http://www.canon-board.info/obiektyw...ml#post1372669 i tam Czy zmieniać system?
    woli żeby odpowiedzi udzielono mu na nikoniarzach.
    facet już po zmianie systemu i co zdjęcia są ostre?
    rady becekpl jak zwykle w punkt, a że prosto z mostu i bez owijania w bawełnę - to niewątpliwie jakiś tam problem jest ale jeśli ktoś zmienia system z powodu komentarza innego użytkownika forum to ja nie mam pytań
    facet chciał nowy system to kupił, jakby chciał robić zdjęcia to pewnie zrobiłby coś innego
    poziom pouczania i przerośnięcia ego użytkowników na obu forach oceniam jako bardzo podobny, na żołtym forum więcej niezłych zdjęć ale kiedyś było znacznie więcej więc kiedyś sie pewnie wyrówna
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 16-07-2018 o 19:18

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez JasFasola Zobacz posta
    Rakiete już mam. Nie musisz być złośliwy baranie
    Powinieneś dostać za to "misia"
    Jak się boisz odpowiedzi to nie zadawaj pytań

To jest powód dlaczego forum nikoniarze ludzie chcą wciąż odwiedzać i ma się dobrze Co Nowego? - Nikoniarze.pl
    i dlaczego pytający (najpierw) tu http://www.canon-board.info/obiektyw...ml#post1372669 i tam Czy zmieniać system?
    Gdybyś mógł jaśniej, w dwóch słowach i z interpunkcją byłoby super.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Powinieneś dostać za to "misia"
    Jak się boisz odpowiedzi to nie zadawaj pytań
    Ty tu misiem nie strasz - a co to za odpowiedz niby jest, co?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

dobry kompakt to taki w którym wszystko można ustawić samemu
    jeśli po jakimś czasie stwierdzisz ze chcesz więcej zmienisz na aparat z wymienna optyka
    a kompakt zawsze się przyda
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Mam znajomą makijażystkę co potrzebowała dobry zdjęć prosto z puszki na fB. Miała jakiś tam samsung galaxy ale dla niej lipa skóra była . Powiedziałem jej to kup sobie iphona. Kupiła 8plus z ubezpieczeniem za ponad 4k i.... nadal jak robiła tak robi tyle, że jest 4k w plecy.

Uzależniony Awatar trothlik

Ty tu misiem nie strasz - a co to za odpowiedz niby jest, co?
    Normalnie słoma... ile ty masz lat? 6?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Dopiero zaczyna

Dokładnie to samo sobie pomyślałem.
    @jaśFasola, popatrz np. na 200D jak radził Zdebik. Do tego ten kitowy obiektyw z zestawu albo naleśnik 24/2.8. Albo popytaj na nikoniarzach (tam Ci doradzą d3400 z kitem).
    Ostatnio edytowane przez sosnowy ; 16-07-2018 o 23:05

Pełne uzależnienie
    Miasto

Zdjęcia jakie głównie chciałbym robić to uwiecznianie mojego syna jeżdzącego na zawody sportowe w karate, jakieś tam imprezy domowe, pewnie wakacje i polatałbym troche po mieście i coś tam popstrykał.
    https://www.flickr.com/photos/mike_gillan/albums

Jak klikniesz na któreś z pojedynczych zdjęć to pod nim będziesz miał podane czym było robione i przy jakich ustawieniach.

Większość zdjęć powstała za pomocą zestawu Canon EOS 70D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM + EF-S 24mm f/2.8 STM.

Jest rok 2018 i 70D zastąpiłbym 80D z powodu:

Drugą ważną nowością jest nowy układ autofokusa. U poprzednika było dostępnych jedynie 19 punktów AF, tymczasem Canon EOS 80D oferuje aż 45 punktów AF z czego wszystkie to punkty krzyżowe, które pokrywają nieco większy obszar. Aż 27 punktów, w tym 9 krzyżowych, będzie dostępnych przy przysłonie f/8, a punkt centralny oferuje czułość do — 3EV. Tu Canon EOS 80D wypada rewelacyjnie w porównaniu do głównego konkurenta, Nikona D7200, który ma 51 pól AF, ale jedynie 15 pólkrzyżowych.

Po krótkich testach mogę śmiało stwierdzić, że Canon EOS 80D ostrzy błyskawicznie, także w trybie Live View. Ostrość jest ustawiana w mgnieniu oka, a w przypadku podglądu na żywo, niemal od razu po wybraniu punktu palcem na ekranie. Już w modelu EOS 70D było dobrze, ale tu jest rewelacyjnie. To wszystko zasługa ulepszonego układu Dual Pixel CMOS AF, czyli algorytmu oraz punktów detekcji fazy umieszczonych na matrycy. System AF został rozbudowany, ma dużo możliwości ustawień pracy.
    Źródło: https://fotoblogia.pl/8439,canon-eos...e-wrazenia,all

Początki nałogu

jeżeli Cie tylko stać to bierz to co kolega wyżej zaproponował i już..80d to świetny aparat z wielkimi możliwościami...bo szkoda tutaj czasu na dyskusję ze starymi baranami co rozumy pozjadali już lata temu i teraz siedzą głodni w ciszy
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów