Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: "Fotopozytyw robi sobie jaja"

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Prawdopodobnie dostaniesz po prostu 6 kolejnych gazet bez względu, na to, jak są numerowane. Inna sprawa, że (chyba) każda gazeta ma obowiązek się określić, czy jest tygodnikiem, miesięcznikiem, kwartalnikiem itd itd.

raczej nie ma takiego obowiązku są tytyły periodyczne które ukazują się nieregularnie ... tylko że może pomyliło mi się z parodycznymi ;-)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    (...) są tytyły periodyczne które ukazują się nieregularnie (...)
    Taa.... Całkiem jak sprawność manualna nóg...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    raczej nie ma takiego obowiązku są tytyły periodyczne które ukazują się nieregularnie ... tylko że może pomyliło mi się z parodycznymi ;-)
    owszem, owszem, ale czy takowe nie są określone właśnie jako 'nieperiodyczne' (nie wiem, jak to zwą) i w związku z tym, czy wogóle takie można prenumerować? Nieźleby byłoby dostać np. 3 numer 5 lat później...:rolleyes:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Po przeczytaniu Fotopozytywu utwierdziłem się w przekonaniu, że manewr z "podwójnym" numerem zrobiony został jakby w ostatniej chwili. Nawet zawartość jest co nieco nieaktualna. Redakcja zaprasza na Krakowską Dekadę Fotografii, a jakże podając szczegółowy terminarz wystaw, szkoda tylko, że dawno po zamknięciu imprezy. To samo z informacjami o konkursach, które już sie odbyły i zaproszeniach na spotkania, jak choćby w kwietniu w Galerii f5. Kanon Twórców też byłby aktualny gdybym numer otrzymał w lutym, a nie w maju. I tak dalej i tak dalej...I teraz tylko się zastanawiam, czy skoro zaprenumerowałem 6 numerów, za 6 zapłaciłem, czy przypadkiem nie otrzymam 6 numerów zgodnie z matematyką Fotopozytywu. Czyli na numerze 6 (czerwcowym) moja prenumerata się zakończy. Prenumerując, liczyłem na jak to reklamuje wydawca ("Cenisz czas i wygodę - skorzystaj z prenumeraty") wygodę i oczywiście oszczędność, bo miałem zapłacić mniej niż zapłaciłbym np. w EMPiKu. A teraz się okazuje, że z powodów bliżej nie znanych wydawca pozbawił mnie jednego numeru dopisując po prostu numer 3 do numeru de facto lutowego (o czym mówi również jego zawartość). Problem niby niewielki, ale jak się tak głębiej nad tym zastanowić, to parę, paręnaście (tysięcy?!) osób zostało zrobionych w bambuko, wydawca się nie narobił a swoje i tak zarobił, nie tak?
    Ostatnio edytowane przez yogo65 ; 14-05-2006 o 17:59
    Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

A może wydawcy chodziło właśnie o zrobienie strat? Czyli planowaną plajtę. Przycież Pan G. zna się na tym. A niedaleko pada jabłko od jabłoni.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK
    A może wydawcy chodziło właśnie o zrobienie strat? Czyli planowaną plajtę. Przycież Pan G. zna się na tym. A niedaleko pada jabłko od jabłoni.
    Strat?! Chyba raczej zysku bez dodatkowej roboty. Cały wysiłek to wklepanie 3 i naciśnięcie enter przed wysłaniem do drukarni.
    Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pieszecie jakby Fotopozytyw ciagle mial takie problemy. Widocznie sa jakies klopoty z prowadzeniem pisma, przez poprzednie lata pismo wychodzilo bardzo regularnie. Zamiast suczyc po staropolsku mozna zadzwonic i zagadac, a nie czekac pol roku nie wiadomo na co. Zazwyczaj przy takich obsuwach gazety po prostu przysylaja zamowiana ilosc pism w dluzszym okresie, a jak komus nie pasuje, to sa elastyczne i w gre wchodza inne rozwiazania.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi
    Zamiast suczyc po staropolsku mozna zadzwonic i zagadac, a nie czekac pol roku nie wiadomo na co.
    no to czytamy jeszcze raz, pierwszy post

Cytat Zamieszczone przez yogo65
    Pierwszy numer wyszedł jakoś na początku roku, dokładnie nie pamiętam, a na drugi czekałem w lutym, nie było...w marcu, toże niet...w kwietniu zadzwoniłem do Pani z redakcji, która poinformowała mnie, że numer wyjdzie zaraz po świętach, bo jak usłyszałem pracowali przy otwarciu galerii (?!). Tuż po świętach nie wyszedł, potem też nie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów