Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: "Fotopozytyw robi sobie jaja"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie "Fotopozytyw robi sobie jaja"

Witam serdecznie!
    Post trochę poza tematem, ale nie daje mi to spokoju więc piszę.
    Zaprenumerowałem "Fotopozytyw". Ciekawa pozycja, świetne zdjęcia, ciekawostki, nowości sprzętowe, doborowe towarzystwo redakcyjne.
    Cóż więc mnie boli? Otóż to, że wydawca, redakcja, nie wiem kto robi sobie ze mnie jaja. Nikt tego nie lubi więc nie nie lubię i ja. Zaprenumerowałem 6 numerów. Drogą próby. W roku można było zaprenumerować 12 stąd wnosiłem, że jeśli nawet nie jest to miesięcznik, to sądziłem, że ukazywać się będzie mniej więcej co miesiąc. Pierwszy numer wyszedł jakoś na początku roku, dokładnie nie pamiętam, a na drugi czekałem w lutym, nie było...w marcu, toże niet...w kwietniu zadzwoniłem do Pani z redakcji, która poinformowała mnie, że numer wyjdzie zaraz po świętach, bo jak usłyszałem pracowali przy otwarciu galerii (?!). Tuż po świętach nie wyszedł, potem też nie. Wreszcie w maju dokładnie 10 maja znalazłem Fotopozytyw w swojej skrzynce. Co się okazuje? Numer jest podwójny. Wyłącznie z nazwy. A w środku oczekiwałem choćby jednego słowa na temat "spóźnienia". Może słowo wytłumaczenia, mogłoby być bez "przepraszam". A tu nic... Cisza. Jakby nigdy nic. Zastanawiam się teraz kiedy wyjdą następne numery jeśli numer lutowy (przepraszam lutowo-marcowy) wychodzi w maju? A może w następnym numerze wydawca idąc za ciosem wypuści w październiku numer kwietniowo-majowo-czerwcowo-lipcowo-sierpniowo-wrześniowo-październikowy i na osłodę podwójny numer listopadowo-grudniowy. Tuż po Nowym Roku. Z całą moja ogromną sympatią dla Fotopozytywu oczekiwałem większego profesjonalizmu i odrobiny szacunku dla czytelników.
    Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dlatego go nie kupuję.
    Jedyne co, to przeglądam w Empiku zdjęcia.
    Prenumeruje biuletyn fotograficzny. No i art-eon.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

No ja tez ostatnio troche schodzilem empikow zeby go kupic.. i nie kupilem, wiec mysle sobie plajta?... ale na stronie wszystko ladnie pieknie...
    Pozytyw, a wlasciwie Foto Pozytyw wydaje Gudzowaty, galeria o ktorej mowila ta "Pani z redakcji" to pewnie Yours Gallery (Gudzowatego)...
    Ich podejscie i "olewanie" czytelnika, jest naganne i powinni cos napisac.... mysle ze wielu czytelnikow moga takimi posunieciami stracic... choc nie powiem, ja bede jeszcze kupowal ;-)... jak mi sie uda znalesc :-(

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

a może poprostu wycieczka do UOKiK ? :-)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    a może poprostu wycieczka do UOKiK ? :-)
    i co im powiesz?... masz prenumerate na np 6 nr i dostaniesz 6 numerow... tylko nikt nie wie kiedy.. to nie jest prenumerata na pol roku ;-)... de facto sa zabezpieczeni... a to ze olewaja klientow... to juz nie podlega pod uzad...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    i co im powiesz?... masz prenumerate na np 6 nr i dostaniesz 6 numerow... tylko nikt nie wie kiedy.. to nie jest prenumerata na pol roku ;-)... de facto sa zabezpieczeni... a to ze olewaja klientow... to juz nie podlega pod uzad...
    Ale jest to chyba jakaś umowa. Jeśli zapłaciłem za 6 numerów to chyba nie oznacza, że goście mi będa wysyłać przez 3 lata. Może zaprenumerowałem tylko 6 numerów, bo po tym czasie wyjeżdżam z kraju? Zresztą co to za gadka, ja osobiście nie spotkałem się w mojej niekrótkiej historii z takim przypadkiem. CZTERY MIESIĄCE (?!) opóźnienia? Fakt, załatwili sprawę krótko, dodając 3 do numeru 2 i w ten oto sposób sprzedali mi DWA(?!) numery w jednym. Czyli pełna dowolność. Można np sprzedać 3 numery podwójne i też będzie 6, prawda?
    Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogo65
    Ale jest to chyba jakaś umowa. Jeśli zapłaciłem za 6 numerów to chyba nie oznacza, że goście mi będa wysyłać przez 3 lata. Może zaprenumerowałem tylko 6 numerów, bo po tym czasie wyjeżdżam z kraju? Zresztą co to za gadka, ja osobiście nie spotkałem się w mojej niekrótkiej historii z takim przypadkiem. CZTERY MIESIĄCE (?!) opóźnienia? Fakt, załatwili sprawę krótko, dodając 3 do numeru 2 i w ten oto sposób sprzedali mi DWA(?!) numery w jednym. Czyli pełna dowolność. Można np sprzedać 3 numery podwójne i też będzie 6, prawda?
    Prawdopodobnie dostaniesz po prostu 6 kolejnych gazet bez względu, na to, jak są numerowane. Inna sprawa, że (chyba) każda gazeta ma obowiązek się określić, czy jest tygodnikiem, miesięcznikiem, kwartalnikiem itd itd.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Zatem to raczej jest Fotonegatyw...
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogo65
    Zresztą co to za gadka, ja osobiście nie spotkałem się w mojej niekrótkiej historii z takim przypadkiem. CZTERY MIESIĄCE (?!) opóźnienia?
    W ten sam sposób, czyli opóźnienia i podwójne numery, funkcjonowały czasopisma komputerowe w latach 1987-1989. Tłumaczyli się kłopotami z przydziałem papieru.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    W ten sam sposób, czyli opóźnienia i podwójne numery, funkcjonowały czasopisma komputerowe w latach 1987-1989. Tłumaczyli się kłopotami z przydziałem papieru.
    No tak, ale to było prawie 20 lat temu...Wtedy to był chory kraj. Chociaż jak się patrzy na to co za oknem to nastąpił chyba ostry nawrót choroby.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów