Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Ebay UK wybór pełnej klatki

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Ebay UK wybór pełnej klatki

6D MkII i tyle w temacie

Nie wiem o co chodzi z tym popędem na magnezowe obudowy w aparatach. Wszędzie praktycznie w każdej dziedzinie, gdzie się tylko da, idzie się w karbon, tylko w fotografii ciągle jest jakaś moda i parcie na te magnezy-srezy-aluminium

Cytując optyczne.pl: "Korpus 6D Mark II wykonano z lekkiego stopu aluminium oraz żywicy poliwęglanowej i włókna szklanego" - więc chyba nie jest źle.
    Ostatnio edytowane przez 5pirit ; 03-07-2018 o 09:38
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Ebay UK wybór pełnej klatki

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    6D MkII i tyle w temacie

Nie wiem o co chodzi z tym popędem na magnezowe obudowy w aparatach. Wszędzie praktycznie w każdej dziedzinie, gdzie się tylko da, idzie się w karbon, tylko w fotografii ciągle jest jakaś moda i parcie na te magnezy-srezy-aluminium

Cytując optyczne.pl: "Korpus 6D Mark II wykonano z lekkiego stopu aluminium oraz żywicy poliwęglanowej i włókna szklanego" - więc chyba nie jest źle.
    W aparatach jest ważna precyzja i niezmienność wymiarów (toru optycznego) pod wpływem różnych sił i upływającego czasu, nie tylko w nowym wyrobie - więc metal. Ale nie musi być cała puszka metalowa, wystarczy główna część, korpus - na przykład tak jak napisałeś o 6D II. Z tych samych powodów nieporozumieniem są dla mnie plastikowe bagnety w obiektywach i ostatnio w jednym korpusie.

Uprawnienia umieszczania postów