Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Problem z połączeniem 350D z PC

Mieszany widok

Domyślnie

mialem podobny problem. Po reinstalce systemu i wgraniu zoom browser i innych dupereli nie bylo komunikacji. A ze Polak potrafi, zgrywam wszystko przez czytnik kart (dotad zgrywalem przez body). Wszeklie dolegliwoci ustapily, choc w dalszym ciągu nie znam powodu braku komunikacji i specjalnie w to nie wnikalem
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Bywalec Awatar Encor
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alv
    wszystko przez czytnik kart
    No ja zasadniczo też zgrywam przez czytnik, ale po pierwsze mam czytnik USB 1.1, a po drugie, mam jedną taką felerną kartę, która, nie wiedzieć czemu, nie jest rozpoznawana przez system i trzeba z niej zgrywać przez body.
    Kurcze, czemu Canon tak kombinuje z połączeniem - TWAIN, WIA... Nikon D70 nie potrzebował żadnych sterowników do XP - zaawansowane funkcje działały po PTP, a do tego można go było podpiąć jako zwykły mass storage. Po nim miałem EOSa D60 i ku swojemu zdziwieniu musiałem sie bawić ze sterownikami.
    W każdym razie warto by było mieć możliwość korzystania w pełni z możliwości sprzętu. Mam nadzieję, że nie jest to problem z aparatem, choć dokładnie takie same objawy występują na drugim moim kompie z WinXP.
    350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo

Lo, there do I see my father.
    Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
    Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
    Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
    In the halls of Valhalla where the brave may live forever.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Miałem podobny problem.
    Pomogło: usnięcie sterownika Menedżerem Urządzeń, ponowne właczenie aparatu i ręczne zainstalowanie sterownika za pomocą kreatora dodawania nowych urządzeń. Udało mi się to na jednym z portów USB, na drugim już nie. Nie wnikałem przyczyny, kupiłem czytnik Hama 19 in 1 za niecałe 50 PLN, kopiuję zdjęcia czytnikiem i mam święty spokój z takimi problemami :-)
    Pozdrawiam
    Marek

Uprawnienia umieszczania postów