Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Tanie tele, co polecacie?

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloes Zobacz posta
    Cześć,
    - Najtańszy w tej klasie jest Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro
    Odpuść sobie, AF w tym obiektywie jest bardzo słaby, ostrzy wolno i często się gubi.

- Bardzo długo nastawiałam sięna Sigmę 70-300 mm f/4-5.6 APO DG Macro
    Trochę lepszy AF, optycznie bez zarzutu do 200mm, na mnie wywarł dość pozytywne wrażenie.

- Jednak ostatnio zdarzyło mi się focić po zachodzie słońca bez statywu i bardzo pokochałam IS w moim kicie. Szukając czegoś z IS na co by mnie było stać znalazłam Canona EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS
    Mam mieszane uczucia co do tego obiektywu... niby jest IS, ale też plastikowy bagnet, wykonanie "kitowe" no i obiektyw "kręci mordą".

Od siebie mogę zaproponować EF 70-210 f/3.5-4.5 USM - taka "prawie elka" z prawie stałym światłem. Sam planowałem zakup tego obiektywu do swojego 40D, ale jednak dozbieram chyba do 70-200/4L. Wykonany bardzo solidnie, ma USM, można narzekać właściwie tylko na brak stabilizacji. Do znalezienia na rynku wtórnym w cenie ok. 600-700zł.

Jest jeszcze EF 70-300/4-5.6 IS USM, ale to już wydatek trochę powyżej 1000zł. Obiektyw równiez mocno chwalony, porównywany z budżetową elką.
    Ostatnio edytowane przez jceel ; 29-04-2008 o 17:02
    EN57D DIGITAL.

Uprawnienia umieszczania postów