IS przy latających ptakach mało się nada
przy ustawienia na tryb II chyba coś z tego będzie ... zresztą jak pisałem ptaki to nie jest główny obiekt fotografowania. Raczej bardziej inne ssaki jak sarny,lisy,jelenie ... to na co się poluję nie tylko z aparatem.
To jak polujesz nie tylko z aparatem, to najpierw ustrzel a potem mozesz juz na spokojnie podejsc i nawet szerokim katem focic![]()
to nie sztuka...
Ja powiem tak.
Czekam na sigmę 100-300/4. Niestety, przy fotografowaniu sportu sama długa ogniskowa nie wystarczy - czasami siatkarze grają przyTobie, nie tylko po przeciwległej stronie boiska.
A wszystkie ujęcia z tej samej ogniskowej (i tej samej perspektywy) wieją po prostu nudą.
Dlatego też nie wykluczam jeszcze żadnego z podanych na poczatku szkiel ... a nad Sigma 100-300/4 sie też ciągle zastanawiam ...
Chociaż jakbym się postarał to zawsze będzie mozna pozyczyć coś typu 28-105 (troche krótko ... ) no albo 70-200 (idealne uzupelnienie).
A z czasem trzeba będzie dokupic np 70-200 f4
Jak fotografowałem:
biatlon, lekkoatletykę, czy tenis, to niestety ale nie wyobrażam sobie nie posiadania pokrytych ogniskowych w okolicach 200mm i mniej.
Idealnym zestawem dla mnie byłoby 70-200 + 500mm...
Niestety z braku pieniędzy wybrałem kompromis - 100-300/4. Efekty będą w czerwcu.![]()
kolega kettler ma takie ustrzelone juz :] teraz pora na zywe..
Martin Gorczakowski
a nie ma może ktoś do sprzedania np 300/4 L ?
chyba sie w strone 400/5.6 skłaniam - chociaż sam jeszcze nie wiem
Sigmę miałem w ręku i na 300 mydełko przy f:4. Teraz mam C 100-400 i jestem zadowolnionyZamieszczone przez kettler
Choć myślę też jeszcze nad C 70-200 tylko te many i wtedy wybór F:4,; 2,8; 2,8 IS....
![]()