Podepnę się pod temat - wpadł mi syf pod matówkę pod płytkę z punktami AF (może już na pryzmacie leży, cholera go wie). Można się tam dostać jakoś od strony matówki ?
Podepnę się pod temat - wpadł mi syf pod matówkę pod płytkę z punktami AF (może już na pryzmacie leży, cholera go wie). Można się tam dostać jakoś od strony matówki ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
ŚrubeczkiTO jest to, co tygrysy lubia najbardziej
![]()
Może Cichy się okaże że Canon niepotrzebnie dał różne częścii ci zostanie ich troche
![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Rozkręcał to ktoś? nie będzie problemów ?
Ja w 20'stce, ale pewnie we wszystkich obecnych jest to tak samo rozwiazane. Musisz tylko uwazac aby wyskakujace elementy za daleko nie pofrunely i nie porysowac lustra ani szkielekZamieszczone przez Cichy
![]()
...
Duzo tego? Jakieś sprężynki ? Idzie złożyć z powrotem ?
Dwie srobki, plastik ktory trzymaja, do tego w 20'stce blaszka mocujaca matowke, matowka, blaszka dystansowa regulujaca FF/BF na matowce i szybka z naniesionymi punktami AF. Blaszka trzymajaca matowke jest sprezynujaca, ale ma tak mala mase i energie ze lustra nawet nie zarysowalaWyskoczyc tez w sumie nic nie chcialo.
...
Może ten jego "fulfrejm"Zamieszczone przez snow
![]()
Z chęcią się zaopiekuję i wpakuje do mojej puszki![]()
Zabezpieczenie matowki usun przed wykreceniem srubek, opis jest w moim watku o matowkach (link do pdf). Wyciagnij zabezpieczenie, matowke i shima. Potem zabierz sie za wykrecanie srubek, sprawa jest prosta po wczesniejszych operacjach. Po usunieciu tych czesci optyke najlepiej czyscic sprezonym powietrzem, ja do tego uzywam kompresora i aerografu, mozliwe ze gruszka da rade...
Ostatnio edytowane przez Andee ; 26-05-2006 o 21:49
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl