Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Czyszczenie matrycy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez virpower
    tylko mnie jakoś czyszczenie gruszą coś nie pasuje w tym wszystkim.
    Bo albo nie probowales albo probowales w nieodpowiednich warunkach (patrz dalej...) .

będąc na Karaibach jak ja ostatnimy czasy, pewnie gruszką byś nie czyścił w latającym wszędzie piachu i kurzu na statku (na statku mieszkałem a tam klima w kabinach - na dłuższą metę do niczego i kurz)
    W bardzo zakurzonym pomieszczeniu czy na plazy wsrod piasku to rzeczywiscie syzyfowa praca. Ale jak kurzu nie ma na peczki to spokojnie mozna sprobowac tak jak pisalem - aparat pyszczkiem w dol, gruszka przedmuchana i czysta, pare silnych dmuchniec i paprochy powinny zniknac. Jak nie to niestety zostaje czyszczenie na mokro.

Może by trzeba zacząć od tematu - jak zmieniać obiektywy bo przecież to najistotniejsze.
    W zakurzonych warunkach - pyszczkiem w dol aparat rowniez, kurz nie wzlatuje do gory a opada, wiec jakbys zmienial pyszczkiem w gore (co wiele osob robi bojac sie ze od dolu cos wlezie do aparatu, trzeba sie przemoc ) to by ci sporo kurzu moglo naleciec.
    Na plazy - najlepiej nie zmieniac , a jak juz koniecznie musisz to najlepiej w dwie osoby szybko sie zgrac.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

wygotowana bo niektore od "malenksoci" maja w srodku talk.. najlepiej wiec kupowac te bez i gotowanie mozesz sobie odpuscic :smile:

heheh... no ok - pisaliśmy o gruszce... tylko mnie jakoś czyszczenie gruszą coś nie pasuje w tym wszystkim.
    no i wreszcie doszlismy do przyczyny :wink:

Może by trzeba zacząć od tematu - jak zmieniać obiektywy bo przecież to najistotniejsze. No właśnie... hmmmm... fajny temat
    chcbys nie wiem jak kombinowal - po jakims czasie i tak paprochy sie znajda.. dlatego grucha zawsze ma swoje miejsce w torbie na dluzszych wyjazdach i jak do tej pory NIC nie mogla z nia konkurowac

ps. mowa tu nie tylko o Polsce i "naszych" warunkach.. w ekstremach tez sie sprawdza, daje slowo:smile:

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie paprochów.
    Jeżeli one są widoczne na zdjęciu w lewym górnym rogu, to że ich fizyczne położenie na matrycy jest wprost przeciwpołożne? Tzn w prawym dolnym? Nie żebym ich specjalnie szukał ale od f-13 już je widać.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Coś już napisał Awatar virpower

Domyślnie

Tak - zgadza sie - tak jak napisałeś. jeżeli widać na zdjęciu w lewym górnym rogu, to że ich fizyczne położenie na matrycy jest wprost przeciwpołożne.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów