podstawowa sprawa: jak sie jeździ? nie sądzę aby na całodniowy wypad za miasto asfaltowymi drogami potrzebne było jakieś specjalne zabezpieczenie sprzętu przed wstrząsami. raczej kanapki i kawa ;-)
pozdro
podstawowa sprawa: jak sie jeździ? nie sądzę aby na całodniowy wypad za miasto asfaltowymi drogami potrzebne było jakieś specjalne zabezpieczenie sprzętu przed wstrząsami. raczej kanapki i kawa ;-)
pozdro
ja wożę aparat w pokrowcu jaki używam, gdy mam aparat w plecaku i całośc wsadzam do bocznej tylnej sakwy rowerowej, no ale ja dziwak jak na polskie standardy jestem, bo mam rower turystyczny, taki z bagażnikiem i błotnikami na kołach 28 cali a nie górala...Zamieszczone przez mxw
20Dset
maj łeb...
Z tym plecakiem jeżdżę już 3 lata - jest po prostu super... ale statyw to tylko w wersji mini można zabrać...Zamieszczone przez gonzo44
...a ja też z plecakiem L-pro, normalnie tak jak Tytus - sakwa, bagażnik, nic się nie dzieje. Jakoś nie mogę się przekonać do kaomaktów, a kupować malucha tylko na rower... za drogo IMHO
Ja robie tak. Rower trekingowy (z prostym bagaznikiem) + 2 sakwy tylne. Aparat z podpietym obiektywem oraz obiektywem dodatkowym + drobny osprzet siedza w malej lowepro, ktora dodatkowo jest owinieta (w sakwie) grubym recznikiem. Dodatkowo ubezpieczenie 'bezpieczny rowrzysta', ktore obejmuje m.in. ubezpieczenie roweru i bagazu (w tym sprzet foto). Ubezpieczenie takie obejmuje uszkodzenia sprzetu foto w czasie wsiadania na rower, zsiadania z roweru i w czasie jazdy na rowerze.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Zamieszczone przez Wats0n
niżej siodła chłopaki i mieksze widelce - stop laykraZamieszczone przez darqx
mam mini trekkera aw i dobrze sie smiga, jedyny ból to ze pocą sie plecy fuj
Are you brave enough?
Jeżdże rowerkiem bardzo dużo. Szybko, powoli, pod górę czy z grók.iZazwyczaj jes to jakieś Cross country albo typowa jazda MTB. Aparat zwykle ląduje w futerale hamy owinętym folia bąbelkową. Taki zestaw do plecaka i w trase. Ale plecak na rower to już inna historia...Zamieszczone przez darqx
Powiem tak...
Torby z aparatem nie polecam montować do roweru - są takie chwile,że trzeba się katapultowac i...
Plecak (zwłaszcza obciążony aparatem i statywem) nie nadaje się na trudny teren i dlugie dystanse - każdy biker wam to powie (no może wiekszość)![]()
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
maly offtopic
mam okazje latac ze znajomym motolotnia, chcialbym porobic jakies fajne fotki z powietrza itp... nigdy nie lecialem motolotnia i nie wiem jak trzymac aparat, czy dam rade trzymac tlyko aparat i niczego nie trzymac motolotni. jak sie zabespieczyc zeby aparat nie spadl? macie jakies propozycje albo porady?
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Na rowerku swojego Canona z kitem wożę w malutkim Lowepro TLZ Mini(idealnie mieści sie 350D+kit). Pasek przez ramię, torba opiera sie "wygodnie" o plecy. Czasami jak trzeba wstać z siodełka przelatuje do przodu, co jest trochę nie wygodne, ale można się przyzywczaićMam nadzieje, że nie niszczy to sprzętu
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link