Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 136

Wątek: dSLR na rowerze - jak?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: dSLR na rowerze - jak?

Czy Wy robicie zdjęcia jadąc na rowerze?
    Ja nie i na rower biorę plecak rowerowy nie fotograficzny, żeby dobrze i wygodnie trzymał się na plecach, a że trochę więcej trzeba czasu na wyjęcie sprzętu to i tak nic w porównaniu z czasem jaki trzeba na zatrzymanie się i zrobienie zdjęcia.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie Re: dSLR na rowerze - jak?

Fakt,równie dobrze można kupić kabure typu colt i np jakis pokrowiec na dodatkowe szkło i wrzucić to wszystko do normalnego plecaka który napewno będzie wygodniejszy niż większość sztywnych plecaków foto.

Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Też się przymierzałem do Photo sporta, ale jak go przymierzyłem w sklepie to zrezygnowałem.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie Re: dSLR na rowerze - jak?

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Też się przymierzałem do Photo sporta, ale jak go przymierzyłem w sklepie to zrezygnowałem.
    Dlaczego zrezygnowałeś?

Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Re: dSLR na rowerze - jak?

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Dlaczego zrezygnowałeś?
    Bo nie był wygodny, ale co dokładnie to nie pamiętam, to było przed wakacjami. Poszedłem ze swoim plecakiem (deuter cross air) i porównałem, po ponad 1h spędzonej w sklepie stwierdziłem, że jednak plecak foto sobie podaruję. Wolę jednak wygodę noszenia od wygody sięgania po sprzęt.

Dopiero zaczyna

Plecaki rowerowe sie nie nadają bo są za cienkie, wkładając tam lustrzankę będzie się ona wrzynać w plecy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kill Zobacz posta
    Plecaki rowerowe sie nie nadają bo są za cienkie, wkładając tam lustrzankę będzie się ona wrzynać w plecy.
    Ciekawe. Do wspomnianego wyżej 5D bez gripa (może nawet z gripem, ale nie próbowałem bo nie używam) wchodzi bez najmniejszego problemu nawet razem z bukłakiem. Poza tym do pleców dotyka siatka dystansowa, a nie komora więc wrzynanie się nie wchodzi w grę. Choć trzeba przyznać, że jak na rowerowy plecak jest dosyć duży.

Coś już napisał

My jeździmy na trochę dalsze trasy co za tym idzie aparaty zawsze lądują w sakwach bo jazda przez parę dni z plecakiem z body i paroma obiektywami może wybić z głowy rower na długo

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Ciekawe. Do wspomnianego wyżej 5D bez gripa (może nawet z gripem, ale nie próbowałem bo nie używam) wchodzi bez najmniejszego problemu nawet razem z bukłakiem. Poza tym do pleców dotyka siatka dystansowa, a nie komora więc wrzynanie się nie wchodzi w grę. Choć trzeba przyznać, że jak na rowerowy plecak jest dosyć duży.
    A ja wożę aparat w topload na piersiach. Może trochę czuć wagę, ale jak jeżdże MTB, to dla mnie liczy się szybkość dostępu do sprzętu, żeby uchwycić właściwy moment. Sciąganie plecaka, wyjmowanie futerału a potem jeszcze ustawianie zdjęcia - wszyscy mi dawno uciekną.
    pozdrawiam

Przemek

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie dSLR na rowerze - jak?

a w jakim topload konkretnie? i jaka puszka i szkło? masz gdzieś fotki z mtb ? pytam bo w zeszłym roku wróciłem do jeżdżenia trochę, speca kupiłem i mam zamiar pośmigać po górkach trochę.. no i aparat pewnie się przyda..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów