Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: dSLR na rowerze - jak?

Mieszany widok

kierownik zamieszania
    Guest

Domyślnie

Namierzona torba na bagaznik Bike- box2 jest ... pancerna .
    A czy Twoja to pomieści takiego Canona 20D +obiektyw Canon 70-200/4L USM + osłona przeciwsłoneczna (wszystko razem założone)? Jakie są wewnętrzne jej rozmiary? Możesz podać?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kierownik zamieszania Zobacz posta
    Namierzona torba na bagaznik Bike- box2 jest ... pancerna .
    A czy Twoja to pomieści takiego Canona 20D +obiektyw Canon 70-200/4L USM + osłona przeciwsłoneczna (wszystko razem założone)? Jakie są wewnętrzne jej rozmiary? Możesz podać?
    Podam pośrednio (rower mam w garażu i nie chce mi się teraz tam iść ). Ona mieści w środku (nieco na ścisk, po rozsunięciu suwaka powiększającego jej objętość) torbę topload zoom AW (http://www.torbylowepro.pl/product_i...oducts_id=194). Ta torba mieści natomiast 20D+70-200/2,8 spokojnie
    Można skorzystać z nieco mniej pancernej torby na aparat i jest szansa na zmieszczenie 100-400 z korpusem.

Torba nie musi być pancerna. Planujesz jakieś zderzenia?
    Przy ew. upadkach sprzętowi nic się nie dzieje.
    Z doświadczenia wiem, że większość posiadaczy sprzętu foto znacznie przesadza z jego zabezpieczaniem. Znacznie łatwiej jest taki sprzęt zniszczyć przez przypadkowe upuszczenie niż przez wożenie w ww. torbie, narażonego na wstrząsy. Moja dwudziestka przejechała grube tysiące kilometrów i dalej udaje się nią robić ostre fotki.

Często jeździłem tak - w górnej części: 20D z 17-70, w bocznej sakwie 70-300 w pokrowcu. Oprócz tego min. 2x750ml wody (Nałęczowianka Sprint), części zapasowe (jakiś kawałek łańcucha, klucze, rękawice, + 2 dętki, mapa, kompas).
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 29-01-2008 o 22:29

Uprawnienia umieszczania postów