Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Przesiadka z APS-C na FF

Widok wątkowy

Awatar norbi_g
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Przesiadka z APS-C na FF

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Mam ten aparat i wiem jak on szumi na iso800. Ale jeśli do tego aparatu podepniesz obiektyw o dwie działki jaśniejszy to zamiast iso800 będziesz miał iso200 :-P A na takiej czułości ten aparat wciąż robi dobre zdjęcia.
    Doskonale o tym wiem i zgadzam się z tym, że aparat wciąż robi dobre zdjęcia. Na ISO 800 także zdarzało mi się ustrzelić fajne i zadowalające mnie zdjęcie. Jednak w większości przypadków aparat mnie zawodził i jakość obrazka była mizerna. Tak czy tak, jestem zdecydowany aby przesiąść się na pełną klatkę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Jak masz małe doświadczenie, to kup mało sprzętu. Nie jest sztuką nakupić elek, sztuką jest pozyskanie klientów, który zechcą zapłacić za Tw. usługi. Pewnie masz już takowych na oku i ogólny biznes-plan, bo bez tego, to raczej czarno widzę.
    Plan jest. Bez klientów ani rusz. To oczywiste. Skoro mój budżet mi na to pozwala w czym problem? Na pewno nie kupię obiektywów z których nie będę korzystał. Otwierając ten wątek chciałem aby ktoś mi doradził w wyborze aparatu z wyżej wymienionych - w moim pierwszym poście, a nie w przewidywaniu tego jak to biznes będzie się kręcił.

A co do sztuki... wolę ją tworzyć.
    Ostatnio edytowane przez norbi_g ; 03-06-2018 o 18:48

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów