Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Telewizor + komputer stacjonarny do okazjonalnej obróbki zdjęć

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Telewizor + komputer stacjonarny do okazjonalnej obróbki zdjęć

Dziękuję za odpowiedzi.

A porównując zwykły smart tv 4k do monitora umieszczanego w średnich laptopach (np. Dell Inspiron 5370), to są cechy gdzie telewizor jest 'gorszy'? Na pewno jest lepszy w rozdzielczości - ma 4k, co w laptopach nie jest często spotykane.

Mnie praca na 'zwykłym' laptopie z FullHD z matową matrycą wystarcza; także pytanie czy telewizor będzie miał jakieś wady, że ten obraz będzie gorszy niż na takim laptopie?

Początki nałogu

do fotografii liczy się przede wszystkim odwzorowanie kolorów a nie rekordy rozdzielczości...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez ktatar156 Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedzi.

A porównując zwykły smart tv 4k do monitora umieszczanego w średnich laptopach (np. Dell Inspiron 5370), to są cechy gdzie telewizor jest 'gorszy'? Na pewno jest lepszy w rozdzielczości - ma 4k, co w laptopach nie jest często spotykane.

Mnie praca na 'zwykłym' laptopie z FullHD z matową matrycą wystarcza; także pytanie czy telewizor będzie miał jakieś wady, że ten obraz będzie gorszy niż na takim laptopie?
    Skontaktuj sie z Maciejem Z skalibrujtv.pl on ci powie czy sie da tym co masz czy nie. Jest chyba najlepszy w kraju

Tv jest bardzo problemowym medium do pracy z foto.
    Ustawienie go (jesli jest wykonalne) wymaga kosmicznej wiedzi i rownie zaawansowanego sprzetu.
    Sama rozdzielczosc to pikus w porownaniu z innymi problemami.
    Chcesz uhd lub 4k. Monitorow nie brakuje.

Dopiero zaczyna

Tak ogólnie, bez kalibrowania - telewizor jest gorszy od monitora montowanego w laptopach? Myślałem, że skoro telewizory skupiają się na obrazie, to są lepszej jakości niż zwykłe monitory w laptopach...
    Jak już pisałem - będę korzystał z tego amatorsko, nie potrzebuję super turbo odwzorowań

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez ktatar156 Zobacz posta
    Tak ogólnie, bez kalibrowania - telewizor jest gorszy od monitora montowanego w laptopach? Myślałem, że skoro telewizory skupiają się na obrazie, to są lepszej jakości niż zwykłe monitory w laptopach...
    Jak już pisałem - będę korzystał z tego amatorsko, nie potrzebuję super turbo odwzorowań
    Tv jest stworzony do rozrywki a nie do pracy z kolorem nawet amatorskiej
    Rgb vs YCbCr
    0-255 vs 16-236
    Odleglosc od takiego telewizora
    Rownomiernosc podswietlania.

Pomysł z tv to niewypal. Im szybciej to pojmiesz tym lepiej

Za ok 420 zl mozna kupic poleanisgowego ea244wmi. Bedzie az nadto do amatorskich zabaw.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów