Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Spacer zoom do 80d

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Spacer zoom do 80d

Jest w tym trochę racji. Mogę to zrobić samodzielnie. Jednak mam małą alergię na sklepy. Uznałem też, że są tu osoby, które podzielą się swoimi doświadczeniami w tym zakresie i opinią lepszą niż po paru pstrykach w warunkach sklepowych. Obawiam się, że nie dam rady w ten sposób wyrobić sobie opinii. Inną kwestią jest ślad dla potomnych stojących przed tym co ja dylematem. Ostatecznie dopuszczam ewentualność, że kupiony obiektyw nie spełni moich oczekiwań i sprzedam go celem kupienia kolejnego (tak jak teraz zamierzam zrobić z Tamronem)
    Fotografia to nie jest moja wielka pasja. Ot lubię czasem zrobić zdjęcie z wyjazdu. Do tego moje oczekiwania są ciut wyższe niż fotka zrobiona telefonem komórkowym. Co do wtórności budżetu - jestem skłonny dać więcej za obiektyw jeśli rzeczywiście jego jakość uzasadni ten wydatek. Niemniej nie jakąś nieskończoną kwotę. Wtedy nie rozmawialibyśmy o jednym uniwersalnym szkle do apsc tylko kupiłbym sobie ff i chyba miałbym mniejszy problem z doborem szklarni Powiedzmy, że cena 16-35 L, szczególnie używanego jest w zasięgu. Nie wiem czy byłbym skłonny przekroczyć 3-3.5 tys zł, chyba, że faktycznie coś rzuciłoby mną o glebę.
    Punkt odniesienia podałem - Tamron 17-50 VC. Jeśli coś będzie ostrzejsze, szybsze i do tego nie będzie wymagało kalibracji, to spełni moje oczekiwania.
    Ostatnio edytowane przez Kabal_Wroc ; 22-05-2018 o 15:49

Uprawnienia umieszczania postów