Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Obiektyw + Konwerter

Domyślnie Obiektyw + Konwerter

Witam Wszystkich.

Mam na imię Konrad i jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 50d + canon 200/2.8 usm L + telekonwerter Canon x2.0 mk2

Mam takie pytanko odnośnie Waszych doświadczeń z Telekonwerterami

O ile sam obiektyw 200/2.8 jest ostry jak żyleta o tyle po podłaczeniu do niego TC 2.0 już tak dobrze nie było, ale po sprawdzeniu FF/BF ( musiałem ustawić +13) i przymknięciu F do 7.1 lub 8.0 jest całkiem przyzwoicie...

Moje pytanie brzmi następująco czy wogóle jest możliwość oddania tego zestawu do kalibracji tak aby jak najlepiej poszczególne podzespoły współgrały ze sobą i dawały ostre zdjęcia??

Co sądzicie o zakupie TC canona 1.4 mk 2 do tego obiektywu?? Czy to nie będzie za krótko na ptasiory? w sumie to by było 320mm i może o niebo lepszy obrazek niż na TC x2 mk2 ??

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Obiektyw + Konwerter

Tc to zawsze strata jakosci.

Początki nałogu Awatar KNC

Jak TC to tylko najnowsze wersje.
    200/2.8 jest ostre ale bez przesady, będzie tam widoczny spadek ostrości. Osobiście nie odważyłbym się używać go z TC, nie ta liga ostrości.
    Serwis nic nie stuninguje, może jedynie ustawić Ci AF ale tyle to jak napisales sam mozesz sobie zrobic.
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Dziękuję za odpowiedzi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Bez wdawania się w szczegóły: mam 1.4x III i 2x III, a także 200/2.8 II. Razem raczej nie używam. Ten obiektyw + jakikolwiek extender Canona daje razem wartość powyżej 2000 złotych. Poniżej 3000 kupisz 400/5.6 jak się postarasz. I to jest najlepsze rozwiązanie problemu

jotes25 dzięki za sugestie. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów