Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon EOS 2000D + 50 mm f/1.8 EF STM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS 2000D + 50 mm f/1.8 EF STM

Cytat Zamieszczone przez Filip Zobacz posta
    Przysłona 1.8 jest wprawdzie mało użyteczne za względu na małą głębię ostrości, ale na pewno daje dodatkowe możliwości. (...) gdzie walenie po oczach flashem, nie dość, że denerwuje towarzystwo, to jeszcze je usztywnia.(...)
    Pomyśl o małej głębi ostrości jak o ciekawej cesze, a nie ograniczeniu. Na pewno zobaczysz nowe możliwości inne niż tylko te związane z fleszem.
    Z 18 Mpix spokojnie możesz drukować A3.

Domyślnie Odp: Canon EOS 2000D + 50 mm f/1.8 EF STM

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Pomyśl o małej głębi ostrości jak o ciekawej cesze, a nie ograniczeniu. Na pewno zobaczysz nowe możliwości inne niż tylko te związane z fleszem.
    Z 18 Mpix spokojnie możesz drukować A3.
    Mała głębia jest fajną cechą jak zamierzasz osiągnąć konkretny efekt. Na codzień 1.8 to ciut za mało zwłaszcza gdy fotografujesz człowieka. Wtedy ostrość szybko idzie w krzaki Co do druku A3 miałem na myśli, że niewielki brak ostrości jest niezauważalny przy tych mniejszych formatach. W związku z tym, jeśli nawet trochę zgubisz ostrość, dramatu nie ma. Przy A3 już niestety jest. Chociaż z drugiej strony, kto A3 ogląda z bliska?

Generalnie moje przesłanie jest takie, że ja wybrałem tę pięćdziesiątkę 1.8 zamiast kitowego zooma i jestem z tego bardzo zadowolony. Polecam to rozwiązanie. Taki obiektyw zawsze się przyda, a kitowy zoom pójdzie do śmietnika, jak kupisz inny zoom.

Uprawnienia umieszczania postów