Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Jak doświetlić impreze w ciemnej sali?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jak doświetlić impreze w ciemnej sali?

Cytat Zamieszczone przez dawidb Zobacz posta
    Cześć, przeważnie fotografuje wesela, sale są jasne i jest dość dużo światła przy zabawie, doświetlam od sufitu lub od ścian lampą reporterską na body.

Pytanie gdy sufit i ściany są ciemne (drewno)a ja chciałbym miękko doświetlić scenerię, głównie pierwszy plan, i przede wszystkim z mojej perspektywy, w wyzwalanie radiowe nie chciałbym się na razie bawić, zresztą mam jedną lampę.
    Więc czy macie jakieś sprawdzone opcje? Głównie zastanawiałem się nad RoundFlashem lub jakimś Ringem ledowym.
    Jest ktoś doświadczony dyfuzorach na lampę reporterską?

duzy dyfuzor nalozony na lampe i mozliwie wysokie ISO , dzieki czemu udzial swiatla zastanego ( czyli tla ) w stosunku do calosci jest duzy , jako ze wysokie ISO spowoduje slabszy blysk.

Na ile wysokie ? - to zalezy od matrycy i wielkosci powiekszen zdjec .
    Mysle ze na aps to 400 iso jest bezpieczne , na FF 1600.

Jesli musi byc wyzsze, to czesto nalezy stosowac mocniejsze odszumianie, troche degradujace zdjecia.

odbicie od sufitu jesli jest zbyt mocne daje brzydkie cienie z gory na dol , nienaturalne , czasem troche upiorne.
    Ja wole odbicie z boku , jesli sie da. jesli nie, to duzy dyfuzor jest juz pomocny .

Uprawnienia umieszczania postów