Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: UV Super HMC Pro1

Początki nałogu

Domyślnie

Na ogol nic sie nie dzieje ale mnie sie akurat zdarzaly sytuacje, ktore nauczyly mnie zakladac fitry. Jakos tak, co nie znaczy, ze ma to sens na co dzien. W stolarni ma, przy meblach, pyle, pryskajacym tluszczu, fotkach na budowie, we mgle, parze wodnej, pyle wodnym. Blocie, zuzlu i pewnie setce innych sytuacji.
    czesc.ch.
    Analog ma "dusze".

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Witam,

Filtr na szkłach dobra rzecz i skuteczne zabezpieczenie np. w moim przypadku jak się skradam z aparatem do dziecka to soczewka często spotyka się z wyciągniętym paluszkiem, a jeżeli to było w trakcie posiłku to paluszek jest zabójczy... Mam kilka z serii Hoya HMC Pro1 i jestem z nich bardzo zadowolony. Na pewno sa lepsze od noname'ów jakich uzywałem na początku. Miałem przykry wypadek jak przy długim czasie naświetlania w nocy pojawiały mi się dziwne rzeczy na fotkach niewiadomo skąd - a jak się później okazało to były to jakieś refleksy świetlne na kiepskim filtrze - po wymianie problem zniknął. HMC Pro1 to rzeczywiście 1mm grubości szkła filtra i 3mm grubości pierścienia. Pierścień ma gwint wewnętrzny i mozna na niego zakładać orginalny dekielek. Inaczej ma się sprawa z Hoya Ultra Thin - on enie mają gwintu wewnętrznego i dostarczane są ze spec dekielkiem zakładanym na filtr. Wszystkie z serii HMC maja po 12 powłok antyrefleksyjnych. Używam ich od jakiegoś czasu i pełna satysfakcja.
    Pozdrawiam
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów