"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jestem w stanie zrozumieć (najprawdopodobniej) przyczynę takiego działanie.
Stawiam jakąś tezę o możliwości matryc A7R2/3 niezgodną z dotychczasowym doświadczeniem uczestników forum w większości pracujących na sprzęcie starszej technologii, pokazuję dowody (3 zdjęcia), wielu krytykuje.
Stawiam więc 2 proste pytania które mają być uzasadnieniem/uszczegółowieniem ich/tej krytyki.
Nie ma odpowiedzi merytorycznej, byłaby niezgodna z dotychczasowymi poglądami "panującymi" na forum, ... ale jest groźba bana.
Sam widzę że wygląda to wyjaśnienie "dziwnie" ale taka jest prawda.
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-02-2019 o 23:44
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Oczywiście, że przesada. Dlatego serio piszę, że u nas wolność :-) w granicach rozsądku.
Niestety w tym problem, że nie jesteś w stanie zrozumieć. Nikomu nie chodzi o matryce, czy Twoje pokręcone filozofie. Rzecz w tym, że zrobiłeś zdjęcia bardzo dobrym sprzętem, które to fotki słusznie zostały uznane za największe gnioty w nowej historii forum kkm. I nie potrafisz się do tego zwyczajnie przyznać, że nie umiesz, tylko brniesz w to swoje bagienko dalej. Posłuchałbyś opinii kolegów (tam), to może byś się w końcu trochę tej fotografii poduczył. A tak to nawet @miszak już nie dał rady stawać w Twojej obronie. I tu nie o Sony i matryce, czy autostradę chodzi, a wyłącznie o Twój brak elementarnych umiejętności. EOT.
Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 20-02-2019 o 00:04