Strona 76 z 140 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Jaki sens ma Twoja uwaga do treści zamieszczonej powyżej tego nie wiem ale wiem, że:

Flagowy zestaw dslr to 1dx2+400/2,8L2 czyli 1,35kg+3,85kg czyli w sumie 5,2 kg.
    Flagowy ML to A9 +FE400/2,8 czyli 0,7kg + 2,9 kg czyli w sumie 3,6 kg.

1,6 kg różnicy w łapie to przepaść. Czy coś tu jest warte dyskusji poza oklaskami dla wiadomo której opcji ? ;-)
    To sobie porównaj 5d z 50 1.2 vs A7III z zeiss 50 1.4 No i co z tego wynika? to że 5d jesteś w stanie trzymać przez dłuższy czas w jednej ręce a drugiego... powodzenia

Pełne uzależnienie

A ja nie wiem jaki jest optycznie 400/2,8 i nie wiem, czy nie składa się na pół jak 70-200/4

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    To sobie porównaj 5d z 50 1.2 vs A7III z zeiss 50 1.4 No i co z tego wynika? to że 5d jesteś w stanie trzymać przez dłuższy czas w jednej ręce a drugiego... powodzenia
    Dla mnie wynikają dwie rzeczy:
    1. Wtracasz się nie w temacie o którym piszę bo odpowiadałem na:
    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli celem byłoby tylko zmniejszenie rozmiaru/wagi sprzętu foto to rzeczywiście zamiana lustrzanki na ML jest mało sensowna.
    Każde jaśniejsze lub dłuższe szkło podważa ten cel.

jp
    Czyli udowodniłem tylko tyle, że nie każde jasniejsze lub dłuższe tele pdoważa ten cel bo 400/2,8 go potwierdza. Tylko tyle i nie wiem skąd chęć powiedzenia do mnie tego co powiedziałeś - nie jest to temat posta, do którego zamieściłes odpowiedź.

2. Nie trzymałem ani tego ani tego więc się nie wypowiadam ale dziękuję za informację od bardziej doświadczonego kolegi. Natomiast generalnie w tej chwili wolę trzymac bezlustro bo jest cińsze( węższe?) i po przerwie w kontakcie z dslr jak biore duże body to się zastanawiam jak to dla mnie mogło być wcześniej ergonomiczne? Oczywiście jak wziąłem ml po xx lat z lustrzankami to się zastanawiałem odwrotnie ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    A ja nie wiem jaki jest optycznie 400/2,8 i nie wiem, czy nie składa się na pół jak 70-200/4
    No fakt pamiętam. Te 70-200/4 często się rozsypywały. Chyba były filmiki na YT kiedyś jak to naprawiać samemu bo często się zdarzało:

https://images.google.pl/imgres?imgu...ce=sh%2Fx%2Fim
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    W sony świetnie rozwiązano ostrzenie manualne.
    W wersji III wszystkie "wspomagania ostrzenia" są też dostępne przy AF

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Nikkei published their 2018 interchangeable lens camera market share report:

Canon: 49.1%
    Nikon: 24.9%
    Sony: 13.3%

All other companies combined have less than a 13% market share (the top 3 camera manufacturers gained 6.2% in 2018 to a total of 87.3%). While Canon and Sony gained market share (3.9% and 2.9%), Nikon lost 0.6%.

The compact (fixed lens) digital camera market share is similar:

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nikkei published their 2018 interchangeable lens camera market share report:

Canon: 49.1%
    Nikon: 24.9%
    Sony: 13.3%

All other companies combined have less than a 13% market share (the top 3 camera manufacturers gained 6.2% in 2018 to a total of 87.3%). While Canon and Sony gained market share (3.9% and 2.9%), Nikon lost 0.6%.

The compact (fixed lens) digital camera market share is similar:
    To Sony jednak robi dobrą robotę dla ogółu. Nie mam na myśli, że ten sprzętjest lepszy czy gorszy od innych ale wyobraźmy sobie, że sony nie weszłoby w ML. Myślę że takiego 6d2 z odchylanym ekranem, dualpixelem i dotykiem by teraz nie było.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

To Sony jednak robi dobrą robotę dla ogółu. Nie mam na myśli, że ten sprzętjest lepszy czy gorszy od innych ale wyobraźmy sobie, że sony nie weszłoby w ML. Myślę że takiego 6d2 z odchylanym ekranem, dualpixelem i dotykiem by teraz nie było.
    Myślę, że formuła dslr się już wyczerpała. Szczególnie jeśli chodzi o układ AF. Wg mnie Sony przetarło fajny szlak. Choć wiadomo, że pewne elementy wymagają jeszcze rozwoju.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Zgadzam się że to Sony "wymusiła" na Canonie by wreszcie obudził się z letargu.
    Kiedyś to Canon (na ogół) był w czołówce nowych rozwiązań, teraz Nikon wypuszcza przed Canonem nowy ML FF a Sony ma już wersje trzecie

To że Canon ma teraz 49% rynku aparatów z wymienną optyką, Nikon 25% a nowa firma w tym segmencie aż 13% to powinno być lampką ostrzegawczą.
    Jak również to że Canon który ma 2 razy większą sprzedaż od Nikona, w 2018 w World Press Photo nagrodzeni dziennikarze w 52% fotografowali Nikonem a tylko w 30% Canonem, że nowicjusz ML A7R2 "ma" więcej nagrodzonych zdjęć niż 1DX2 itd.
    https://petapixel.com/2018/04/16/the...ss-photo-2018/

Myślę, że procent liczby nagrodzonych dobrze oddaje procent liczby używających danych typów aparatów dziennikarzy w swej pracy.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 03-08-2018 o 08:49
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Gdyby nie Sony podobno nie było by też nowego Audi RS4 a ziemia przestałaby się krėcić.

Kiedyś czytałem, że są liderem na rynku, teraz mają aż 13%... Trochę mi to przypomina userów jabłuszka. Coś się zepsuło bo czegoś ktoś nie robił, ale na 100% to nie wina firmy na A. Nawet tel źle trzymają jak dzwonią... O lapach nie będę wspominał, bo książkę można napisać.

Strona 76 z 140 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów