Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Jaki sens ma Twoja uwaga do treści zamieszczonej powyżej tego nie wiem ale wiem, że:

Flagowy zestaw dslr to 1dx2+400/2,8L2 czyli 1,35kg+3,85kg czyli w sumie 5,2 kg.
    Flagowy ML to A9 +FE400/2,8 czyli 0,7kg + 2,9 kg czyli w sumie 3,6 kg.

1,6 kg różnicy w łapie to przepaść. Czy coś tu jest warte dyskusji poza oklaskami dla wiadomo której opcji ? ;-)
    To sobie porównaj 5d z 50 1.2 vs A7III z zeiss 50 1.4 No i co z tego wynika? to że 5d jesteś w stanie trzymać przez dłuższy czas w jednej ręce a drugiego... powodzenia

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    To sobie porównaj 5d z 50 1.2 vs A7III z zeiss 50 1.4 No i co z tego wynika? to że 5d jesteś w stanie trzymać przez dłuższy czas w jednej ręce a drugiego... powodzenia
    Dla mnie wynikają dwie rzeczy:
    1. Wtracasz się nie w temacie o którym piszę bo odpowiadałem na:
    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli celem byłoby tylko zmniejszenie rozmiaru/wagi sprzętu foto to rzeczywiście zamiana lustrzanki na ML jest mało sensowna.
    Każde jaśniejsze lub dłuższe szkło podważa ten cel.

jp
    Czyli udowodniłem tylko tyle, że nie każde jasniejsze lub dłuższe tele pdoważa ten cel bo 400/2,8 go potwierdza. Tylko tyle i nie wiem skąd chęć powiedzenia do mnie tego co powiedziałeś - nie jest to temat posta, do którego zamieściłes odpowiedź.

2. Nie trzymałem ani tego ani tego więc się nie wypowiadam ale dziękuję za informację od bardziej doświadczonego kolegi. Natomiast generalnie w tej chwili wolę trzymac bezlustro bo jest cińsze( węższe?) i po przerwie w kontakcie z dslr jak biore duże body to się zastanawiam jak to dla mnie mogło być wcześniej ergonomiczne? Oczywiście jak wziąłem ml po xx lat z lustrzankami to się zastanawiałem odwrotnie ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uprawnienia umieszczania postów