Strona 75 z 140 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: sony A7III

Co więcej, w niektórych przypadkach zestaw aparat i obiektyw jest nawet większy (choć minimalnie) od lustrzankowego odpowiednika.
    ciekawe
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ciekawe
    To tym bardziej ciekawe, że w specyfikacjach podają, że waga np. 50 1.4 jest identyczna dla wersji C/N i Sony (0,815 kg). Nie szukałem wprawdzie zbyt głęboko czy tak jest faktycznie, ale jeżeli tak jest to jak to się stało? :-)

No, a patrząc na to zdjęcie: https://www.fotopolis.pl/testy/obiek...e/30793/164540
    Waszym zdaniem, który zestaw wygląda najbardziej ergonomicznie i wygodnie dla użytkownika? (przy założeniu, że posiadamy klasyczne 5 palców u ręki)
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 02-08-2018 o 09:55

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    No cóż, plecak zablokował wątek ... a to już za 21 dni święto Nikona, nowe ML FF

Ciekawe :
    - czy to będzie teraz odpowiednik A7 czy A7R czy też A7S a może A9
    - czy będzie miał jakąś nowość technologiczną (jak pixel shift w A7R3, czy też bardziej przydatną)
    - jak będzie z obiektywami systemowymi i jak z już istniejącymi
    - jak będzie promowany/porównywany z lustrzankami, to "wrażliwa'"sprawa

Dobrze by było aby był klasy co najmniej A7 III

Sony ma (ponoć) gotowy do prezentacji A7S III, czy termin prezentacji Nikona jakoś wpływa na decyzję Sony

jp
    Plecak jak widać miał moc ;-)
    Ci niby przeciwnicy sony siedzą w sieci i szukają każdego szczegółu. Tu na canon board znajdziesz więcej o sony niż na kkm. Chciałem poczytać o 6d2 a tam wcdedykowanym wątku.... SONY. Nie było tam Ciebie ani mnie a koledzy i tak o sony muszą pogadać. Ja mam sceptyczne podejście do tej marki ale widząc jak ona potrafi działać na konkurentów to podnoszę u siebie jej ocenę ;-)

Ja myślę, że sony robi swoje. Nie musi odpalać fanfar jak to robi nikon, który pewnie czegoś się obawia. Oby jak najszybciej okazało się, że ml od c i n to super sprzęty a kolejny krok sony być może pokaże dokąd doszła ta koncepcja. Obstawiam, że n i c mic odkrywczego nie zrobią. Po prostu zaoferują coś, co umożliwi podpięcie szkieł od dslr.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

dla mnie od początku, idea była rozmiar/waga, teraz nie widzę sensu wymiany kloca na kloca
    zwłaszcza ze C jest naprawdę świetny w tym co robi, a F jako zastępcze turystyczne pstrykało tez jest ok
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

dla mnie od początku, idea była rozmiar/waga, teraz nie widzę sensu wymiany kloca na kloca
    zwłaszcza ze C jest naprawdę świetny w tym co robi, a F jako zastępcze turystyczne pstrykało tez jest ok
    Jeśli celem byłoby tylko zmniejszenie rozmiaru/wagi sprzętu foto to rzeczywiście zamiana lustrzanki na ML jest mało sensowna.
    Każde jaśniejsze lub dłuższe szkło podważa ten cel.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Jeśli tylko to i celujesz w większe szkła FF to pewnie nie.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli celem byłoby tylko zmniejszenie rozmiaru/wagi sprzętu foto to rzeczywiście zamiana lustrzanki na ML jest mało sensowna.

jp
    Oj nie każde - 400/2,8 pokazuje, że może być lżej ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

W sony świetnie rozwiązano ostrzenie manualne. Sporo osób używa np. manualnych stałoogniskowych voigtlanderów, które relatywnie są bardzo małe. W porównaniu do tych nowych stałek z af-em oscylujących w wadze 800-1000g taki zestaw jest odczuwalnie mniejszy.
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    W sony świetnie rozwiązano ostrzenie manualne. Sporo osób używa np. manualnych stałoogniskowych voigtlanderów, które relatywnie są bardzo małe. W porównaniu do tych nowych stałek z af-em oscylujących w wadze 800-1000g taki zestaw jest odczuwalnie mniejszy.
    Zaskakujące ale to fakt. Mi to słabo idzie chyba z uwagi na spore wady wzroku, okulary progresywne itp. ale rzeczywiście są tacy, któzy wyciągają z manuali ukryte pokłady energii ;-)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    ...

Ale przy tej ogniskowej to już nie ma nic wspólnego z nieobecnością lustra.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ale przy tej ogniskowej to już nie ma nic wspólnego z nieobecnością lustra.

Jaki sens ma Twoja uwaga do treści zamieszczonej powyżej tego nie wiem ale wiem, że:

Flagowy zestaw dslr to 1dx2+400/2,8L2 czyli 1,35kg+3,85kg czyli w sumie 5,2 kg.
    Flagowy ML to A9 +FE400/2,8 czyli 0,7kg + 2,9 kg czyli w sumie 3,6 kg.

1,6 kg różnicy w łapie to przepaść. Czy coś tu jest warte dyskusji poza oklaskami dla wiadomo której opcji ? ;-)

Strona 75 z 140 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów