Strona 67 z 140 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1398

Wątek: Sony A7III

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ale "pieszczenie" kolorów i tak nie ma większego sensu bo na końcu w Labie jest "pan Kaziu" który walczy "ocznie" z dopasowaniem profilów drukarki/"papieru", profile w necie dawno nie aktualne

jp
    Dla mnie sprawa kolorów jest podstawową. Bardzo mało drukuję, ale w moim labie wiedzą, że im nie odpuszczę, jeśli im nie wyjdzie, to będzie powtórka.
    99 % zdjęć ląduje na monitorze 32" z kalibracją sprętową. Dla mnie "niedopracowany" kolor dyskwalifikuje zdjęcie.
    Na tej płaszczyźnie Canon jest najlepszy, w Sony muszę walczyć.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Dla mnie sprawa kolorów jest podstawową. Bardzo mało drukuję, ale w moim labie wiedzą, że im nie odpuszczę, jeśli im nie wyjdzie, to będzie powtórka.
    99 % zdjęć ląduje na monitorze 32" z kalibracją sprętową. Dla mnie "niedopracowany" kolor dyskwalifikuje zdjęcie.
    Ale to raczej teza, że kolory z canona bardziej Ci się podobają chyba? Z resztą mi też ;-) Aczkolwiek odstępstwa są podobne z tym, że w canonie w stronę magenty a w sony w stronę yellow tak w skrócie mówiąc.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

No to w kolorach masz "trudny charakter", pewno wiele osób ma jakiś swój, specyficzny trudny charakter.
    Dla mnie kolory są istotne, ale nie najważniejsze.
    Mam umowę z panem Kaziem, jak w zleceniu piszę że proszę o telefon to dzwoni, jadę i robimy wydruki/wycinki próbne, oceniamy "ocznie", (on i tak jest w tych sprawach lepszy niż ja no ale to moje zdjęcie i mnie ma się podobać)
    To mi wystarcza.

Mój "trudny charakter" to ostrość/szczegółowość a ostatnio spodobały mi się wydruki na płótnie.
    No i .... "zagwozdka"

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 30-06-2018 o 12:42
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Jeśli chodzi o płótno to akurat dla mnie główne znaczenie ma temat, obiekt. Nie każdy dobrze wygląda na płótnie nizależnie czy c czy s czy n ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Ale to raczej teza, że kolory z canona bardziej Ci się podobają chyba? Z resztą mi też ;-) Aczkolwiek odstępstwa są podobne z tym, że w canonie w stronę magenty a w sony w stronę yellow tak w skrócie mówiąc.
    Oczywiście to, że kolory z Canona najbardziej mi pasują jest oceną subiektywną. Użytkownicy Fuji wychwalają jego kolory, mam x-t10 i ja tej opinii nie podzielam, colorchecker pomógł mi "ucanonić" to co fuji produkuje (szczególnie zielenie, które trącą niebieskim).
    Nie wiem jak jest w A7iii/Riii, ale w A7ii w pochmurny dzień, w lesie ABW nie wyrabia i konieczne są działania w posprocesie.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Oczywiście to, że kolory z Canona najbardziej mi pasują jest oceną subiektywną. Użytkownicy Fuji wychwalają jego kolory, mam x-t10 i ja tej opinii nie podzielam, colorchecker pomógł mi "ucanonić" to co fuji produkuje (szczególnie zielenie, które trącą niebieskim).
    Nie wiem jak jest w A7iii/Riii, ale w A7ii w pochmurny dzień, w lesie ABW nie wyrabia i konieczne są działania w posprocesie.
    A do zdjęć z canona nie stosujesz postorocesu? Jeśli tak to tylko Canon :-)

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

No właśnie, jak widać powyżej sytuacja nie jest jednoznaczna i co bym ne wybrał to będzie kompromis.
    Bezsensem jest gloryfikowanie jednego systemu.
    Ostatnio edytowane przez szandor ; 02-07-2018 o 08:13

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

No właśnie, jak widać powyżej sytuacja nie jest jednoznaczna i co bym ne wybrał to będzie kompromis.
    Bezsensem jest gloryfikowanie jednego systemu.
    Gdy porównuje się jakości techniczną zdjęć (szumy, dynamika, kolory) to praktycznie zobaczyć różnice jest bardzo trudno przy dzisiejszym stanie technologii matryc u czołowych producentów.
    Owszem można wymyślić/stworzyć sytuacje zdjęciowe gdzie będzie widać te różnice ale na ogół jest to dalekie od zdjęć wykonywanych i prezentowanych przez zdecydowaną większość użytkowników aparatów.

Różnice tkwią w możliwościach wykonywania zdjęć, interfejsie użytkownika, filmowaniu, rozmiarach i masie, itd

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i to jest poziom tego "ogromnego" zainteresowania. Przez kilka dni 2 strony. Jak były takie wątki kilka lat temu tutaj to postów były tysiące w wielu wątkach. To co jest teraz to tylko żałosna kalka zainteresowania tematem sprzed lat...
    Jak zbanowali* "Miclesa" to mają widoczny spadek tysięcy wpisów w wielu wątkach XD

* - czy sam się obraził

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

A pamiętacie Galusa, ile się typ nie opisał jaki to Pentax w FX'ie będzie kiler, wszyscy się będą przesiadać itd. Od premiery K1 chłopa nie widać, a tu już mk2 się pojawił.

Niech się Sony dogada z Canonem i wykupi licencje na EF mount, wtedy nawet skuszę się i kupie jakieś body.

Strona 67 z 140 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów