Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
...Tutaj jest wątek techniczny i brandzlowanie się o czystej technice ( czy pixel bardziej ostry, ile więcej w dxo, czy dr lepszy o 1ev czy nie). Zero o fotografii a podniecanie się do specyfikacji technicznej. ...

ps. mnie najbardziej bawi, że na forum fotograficznym w wątku o sprzęcie (chodzi mi o ten wątek) nie ma żadnych fotek wyprodukowanych przez ten sprzęt

No chłopie nie wiem, może porozmawiaj z kimś albo napij się czegoś rozluźniającego Myślałem, że mam wrażenie, Że coś strasznie mącisz ale teraz to mam już pewność

Chętnie bym zobaczył coś typu, patrzcie jakie lepsze zdjęcia robię teraz po tej zmianie To przynajmniej by mnie do czegoś przekonało
No jednak zdjęcia tylko kręcisz znów bardzo mocno. Ja na pewno, JP wydaje mi się, że też, nie twierdzimy że zrobimy lepsze zdjęcia. Mówimy, że zrobimy o podobnej, trudnej do odróżnienia jakości. O tym, że technicznie aparaty sony są na poziomie nie gorszym od Canona.Maja cechy lepsze ale i gorsze. Że obiektywy również są na podobnym poziomie. Ze strony canonierów padają hasła, że jest gorzej - patrzmy natychmiastowe opinie o niedotykanym i niewidzianym przez nikogo 400/2,8. Ja mówię w ten sposób (trochę nie w temacie wątku bo mam a6300) - mam lżej, taniej i akurat w przypadku a6300 i apsc zdecydowanie lepiej niż miałbym w canonie ale zgodzę się również, że mam taniej, lżej i fotograficznie na podobnej jakości a jako bonus mam świetny tryb filmowy jakiego nie ma nawet 5d4. Czyli jednak cechy obiektywne przemawiają za sony. Nieobiektywne - lubię, wierzę, jestem przekonany itp. oraz pewne preferencje typu "cięższy aparat jest lepszy" pozwalają dokonać innego wyboru i bardzo dobrze
Oczywiście przycięcie listy opcji na przykład: nie potrzebuję trybu filmowania, nie potrzebuję stabilizacji w body, nie potrzebuję pokrycia klatki punktami AF itp. itd. również są przesłanką do zakupu innego sprzętu ale nie są przesłanką do zmiany ogólnej, globalnej oceny sprzętu w wątku technicznym. Myślicie, że jak to zostało powiedziane - w wątku technicznym powinniśmy brać pod uwagę wszystkie cechy do porównania czy dobierać je wg niejasnego klucza?

No dobra chyba już wystarczy .. na dzisiaj