Strona 59 z 140 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Ergonomia a7. Spoko. Owszem stają się bardziej ergonomiczne bo rosną. Bajki o ukladaniu się palcow i adaptacji to sobie można do fanbojowskich historyjek wklejać. Można sobie ergonomię jeszcze ulepszyć dokupując do nich gripa.
    No i tu mamy doskonały przykład praktyki i ......

Chwytam aparat i ręka się tak układa że mały palec jest ugięty i podpiera aparat od dołu.
    I sam byłem zaskoczony jak kiedyś zobaczyłem że w ten sam sposób trzymam szklankę z wodą

No ..... ale Ty wiesz lepiej jak to u mnie jest.

Nie widziałem żadnego wątku na dpreview by ktoś się uskarżał na komfort trzymania A7x

Mam Lkę SmallRig z gripem.
    Owszem, gdybym ją miał "od początku" to może używałbym na stałe.
    Teraz podpiąłem "gdy było potrzeba" i wypiąłem.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 18-06-2018 o 16:31
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    No i tu mamy doskonały przykład praktyki i ......

Chwytam aparat i ręka się tak układa że mały palec jest ugięty i podpiera aparat od dołu.
    I sam byłem zaskoczony jak kiedyś zobaczyłem że w ten sam sposób trzymam szklankę z wodą

Na ..... ale Ty wiesz lepiej jak to u mnie jest.

Nie widziałem żadnego wątku na dpreview by ktoś się uskarżał na komfort trzymania A7x

jp
    Ja za to wiem jak jest u mnie I pamiętam te elaboraty o dopasowywaniu i szukaniu pozycji.
    Nie ma wątku na dpreview, szok, a na DXO jest test tego?
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 18-06-2018 o 16:23

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

W oryginalnych materiałach Sony nie eksponuje się że celem wprowadzania bezluster jest mniejsza masa czy rozmiary

jp
    TVN też już nie podaje, że ci pseudo-uchodźcy to kobiety z dziećmi - a różnie było

Szkoda, że 7d sprzedany bo zrobiłbym zdjęcia jak się układa ręka na 7d i na a6300 z gripem. Przepaść... na korzyść malucha. 4 palce mają luz. Obudowa jest cieńsza co powoduje, że chwyt jest pewniejszy. Po odłożeniu 7d na 3 miesiące i resecie pamięci (mojej) wyszło szydło z worka. Przyzwyczajenie do wielkiej puchy robi swoje. Na początku wrażenie było odwrotne.
    7d to jeszcze ale chciałem kupić 80d i tego produktu trzymać porządnie się nie da. Palce mi się nie mieszczą. Nie da się ich dobrze ułożyć na gripie. Opowieści, że duże i ciężkie oznacza ergonomiczne można między bajki włożyć :-) 6d2 wypada duuuużo lepiej od 80d a wydawało się, że różnica jest minimalna.

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Szkoda, że 7d sprzedany bo zrobiłbym zdjęcia jak się układa ręka na 7d i na a6300 z gripem. Przepaść... na korzyść malucha. 4 palce mają luz. Obudowa jest cieńsza co powoduje, że chwyt jest pewniejszy. Po odłożeniu 7d na 3 miesiące i resecie pamięci (mojej) wyszło szydło z worka. Przyzwyczajenie do wielkiej puchy robi swoje. Na początku wrażenie było odwrotne.
    7d to jeszcze ale chciałem kupić 80d i tego produktu trzymać porządnie się nie da. Palce mi się nie mieszczą. Nie da się ich dobrze ułożyć na gripie. Opowieści, że duże i ciężkie oznacza ergonomiczne można między bajki włożyć :-) 6d2 wypada duuuużo lepiej od 80d a wydawało się, że różnica jest minimalna.
    U mnie problem dotyczy nie tylko wygodnego i pewnego/stabilnego trzymania aparatu ale także możliwości komfortowego naciskania któregoś z 5 różnych programowanych przycisków (którym przypisałem jakieś funkcje) przy jednoczesnym patrzeniu w wizjer i delikatnej "obsłudze" spustu migawki.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 19-06-2018 o 20:49
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Przecież nikt nie neguje, że dziewczyny także powinny mieć aparaty, które będą mogły utrzymać w delikatnych rączkach.

Nikt też nie neguje, że powinny być wielkie i ciężkie aparaty dla mężczyzn, którzy mają najdłuższe wędki, najszersze opony i największe telewizory pomimo, że palce często mają krótsze od damskich ;-) Marketing zna tą grupę docelową i wie, że zawsze będą wykładali kasę na rzeczy "naj", w szczególności najbardziej rzucające się w oczy. Firma SONY też to stosuje i robi obiektywy bardziej białe niż eLki ;-)
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie

A dlaczego miałbym się tym przejmować ?/.../ chciałem przekonać się/spróbować jak to jest w innej/nowej technologii bezlustra
    Jestem bardzo zadowolony z tego kroku i bardzo zadowolony z A7R3.

Jeśli bezlustro FF Canona będzie dawało większe możliwości/radochę z jego używania i lepsze technicznie zdjęcia od systemu Sony A7x to po prostu sprzedam wszystko i wrócę do Canona.
    Do lustrzanek na pewno (nigdy) nie.
    Może się jednak okazać, że nawet chcąc kontynuować "radochę z używania" kolejnych bezluster Sony, możesz być zmuszony do wymiany całej szklarni.
    Dla Ciebie koszt wymiany całego sprzętu to może pikuś, ale dla wielu taka konieczność może być zniechęcająca.

A tu kolejne pogłoski o pracach Sony nad modyfikacją mocowania E, najwyraźniej mającego mankamenty utrudniające rozwój systemu - tu akurat o możliwości używania "wielkich i ciężkich" obiektywów "dla mężczyzn": https://www.sonyalpharumors.com/new-...ved-stability/
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 21-06-2018 o 21:38

"Nieprawidłowo" zaprojektowany bagnet to jest never ending story, nic nowego
    Takie wypowiedzi były gdy Canon (1987 !) wprowadzał EF, tak było przy Nikonie, zdziwił bym się gdyby nie było przy Sony E

Że też Ci projektanci systemów, było nie było wykształceni, doświadczeni,.....,mający cały arsenał narzędzi badawczych, odpowiednie procedury, systemy jakości itd. nie potrafią się nauczyć jak to się robi poprawnie/prawidłowo !!

A wystarczyłoby po prostu zajrzeć do netu by się dowiedzieć co robią źle i jak mają to poprawić/zaprojektować
    Dowiedzieć od ekspertów internetowych.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 22-06-2018 o 08:49

Pełne uzależnienie

Że też Ci projektanci systemów, było nie było wykształceni, doświadczeni,.....,mający cały arsenał narzędzi badawczych, odpowiednie procedury, systemy jakości itd. nie potrafią się nauczyć jak to się robi poprawnie/prawidłowo !!
    Jak się projektuje mocowanie z myślą o serii małych aparatów oraz kamer z wymiennymi obiektywami (NEX), mając za jeden z głównych celów miniaturyzację tego sprzętu, a potem wstawia je do puszek z matrycą FF mających współpracować z obiektywami o ogniskowej 400 mm lub dłuższej i świetle f/2.8, to czemu się temu dziwisz

A wystarczyłoby po prostu zajrzeć do netu.
    Nie jest aż tak prosto - DXO mocowań nie testuje
    Być może dlatego że nie jest to najmocniejsza strona sprzętu z mocowaniem Sony E

Strona 59 z 140 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów