Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czyli twoje twierdzenie, że "stosowanie przejściówek aby używać obiektywy które nie były projektowane do systemu A7 nie jest najlepszym rozwiązaniem" nie jest poparte żadnym empirycznym doświadczeniem To tylko twoja subiektywna, oparta na domniemaniach teoria
    Sporo czasu poświęciłem przedzierając się przez materiały Zeiss by się dowiedzieć z jakich powodów na obiektywie Batis (skonstruowanym do bagnetu E) zakres wyświetlanych GO jest inny niż ("się przyjmuje") znałem.
    Są tam też materiały o przyczynach/powodach konstruowania (na nowo) obiektywu Batis dla systemu A7/9 w celu optymalnego wykorzystania możliwości jakie daje ta technologia.

Zeiss jest firmą która obiektywy konstruuje, dla mnie to wiarygodna firma w tym zakresie.
    Jeśli Cię to interesuje to tam poszukaj.

1.
    Obiektywy lustrzankowe są konstruowane do AF fazy a w A7/9 współpracują na całej matrycy czujniki AF zarówno fazy jak i kontrastu przy śledzeniu obiektów, zwiększaniu dokładności wyostrzania itd.
    2.
    Czujniki AF są rozmieszczone na "całej szerokości" matrycy i aby skuteczności na skraju była wystarczająca to "przebieg/padanie" światła musi być zmienione.

Były również wzmianki o dopasowaniu do IBIS (są tez w materiałach SIGMY przy omawianiu obiektywów ART dla E) ale bez żadnych wyjasnień.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 08-05-2018 o 05:14
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów