Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    96 punktów w DxO? To przecież porażka! Aparat na poziomie kamer sprzed kilku lat. Sony cofa się w rozwoju?

A nie. Przecież DxO nie mogło dać więcej punktów, bo ustalili z działem marketingu sony, żeby tak to wypunktować, żeby przypadkiem nie naruszyć linii produktowej sony - czyli najpierw muszą być R, a dopiero później "bezR". Dobra robota. I jeszcze pomiędzy miejsce na K zostało. Będą w nagrodę następne zlecenia.

PS
    co do przejściówek - Chuck twierdzi, że sony robi tak megawypasione body, że obiektywy do nich w ogóle nie są potrzebne.
    A z tym kciukiem - czy tak się dzieje z kciukiem po używaniu produktów sony??
    No cóż można by napisać że te 96 punktów to jednak duży zapas w stosunku do najlepszego Canona 5D4 który ma 91 punktów i 1 Dx2 z 88 punktami, oba z 2016 roku.

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Oraz fakt że sigma wypuszcza Arty z zintegrowanym adapterem
    To prawda, wydaje się że chcą zaistnieć w tym segmencie, to "półśrodek".
    Przedarłem się przez dokumentacje Zeissa by się dowiedzieć coś o Batisach, obiektywach projektowanych dla Sony E. Problemów jest dużo i to zarówno ze względu na jakość techniczną zdjęć jak i skuteczność AF na skraju matrycy.

Ale Sigma podaje, ze projektuje już "od nowa" obiektywy do systemu Sony E

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 26-03-2018 o 21:27
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    No cóż można by napisać że te 96 punktów to jednak duży zapas w stosunku do najlepszego Canona 5D4 który ma 91 punktów i 1 Dx2 z 88 punktami, oba z 2016 roku.

jp
    Oczywiście. Można by. Tylko po co? Jeżeli te zestawienia są warte tyle, co rankingi w serwisie onet?

Na którymś forum przeczytałem fajny (i zarazem prawdziwy) tekst: sony a7III (i/lub a7rIII), to wspaniały sprzęt. Czy ma gdzieś do ustawienia opcję, żeby robił zdjęcia jak canon?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Oczywiście. Można by. Tylko po co? Jeżeli te zestawienia są warte tyle, co rankingi w serwisie onet?

Na którymś forum przeczytałem fajny (i zarazem prawdziwy) tekst: sony a7III (i/lub a7rIII), to wspaniały sprzęt. Czy ma gdzieś do ustawienia opcję, żeby robił zdjęcia jak canon?
    No cóż, nie chcesz lub nie potrafisz zrozumieć roli DxO.
    Nie przekonują Cię ani zestaw firm zlecających DxO badania ani zestaw czasopism cytujących ich wyniki ani opis procedur/standardów światowych wg. których te badania są prowadzone i każdy może je powtórzyć/sprawdzić

Taka jest Twoja interpretacja rzeczywistości/świata.
    Wiesz lepiej .... i tyle
    No cóż, ...masz prawo.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 26-03-2018 o 21:52
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ale co Ty porównujesz, badziewne Canony z nowym wypasionym Sony, kto w ogóle jeszcze robi zdjęcia takim przestarzałym klockiem jak 1Dx mkII .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale co Ty porównujesz, badziewne Canony z nowym wypasionym Sony, kto w ogóle jeszcze robi zdjęcia takim przestarzałym klockiem jak 1Dx mkII .
    Musisz tą swoją ocenę "uzgodnić" z tomfoot który jest innego zdania, pisze :
    96 punktów w DxO? To przecież porażka! Aparat na poziomie kamer sprzed kilku lat. Sony cofa się w rozwoju?

Miałem (przed przejściem do Sony) 5D3 i uważam go za bardzo dobry aparat.
    Z (ostatniego z) klocków miałem 1Ds2, trzymałem go z sentymentu w szufladzie i sprzedałem wtedy gdy 5D3. Samo wzięcie do ręki tego klocka to była przyjemność.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 27-03-2018 o 07:57

Uprawnienia umieszczania postów