Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Po prostu liczę na współczesny sensor. No chociaż na poziomie tego z 5DIV. Uważam, że do bezlusterkowca FF wsadzą bez jakiegoś kretyńskiego kunktatorstwa najlepszy sensor jaki mają.
    Gdyby 6DII miał sensor jak powinien to już dawno bym go miał. Absolutnie nie zależy mi na braku lustra, EVF, mini rozmiarze - wielkość 6D wydaje się idealna dla mnie.
    Chcę korzystać ze szkieł Canona, najlepiej bez przejściówki. Chcę mieć kolory Canona, DPAF, odchylany dotykowy ekranik. Wszystko to będzie miał bezlusterkowiec FF już w tym roku.
    Obyś miał rację !
    Przydałaby się (nam wszystkim) silna konkurencja dla systemu Sony A7, technologiczna i cenowa.
    Musi być dobry (A7M3 ?, A7R3 ?, A7S3 ?, A9 ?) i tani bezlusterkowiec.
    Canona lub Nikona

Obawiam się jednak że stratedzy produktowi Canona mają z tym problem.

Dla body chyba na pewno.
    O ile Sony nie ma dużego "bagażu" lustrzanek różnego typu (dla początkujących, zaawansowanych) to gdy Canon wypuści dobry i tani bezlusterkowiec może to być strzał w kolano w "rodzinie" Canona.
    A musi być dobry i tani by Canon nie wypadł z gry.

Bardzo szybko rozrasta się oferta obiektywów FE dla Sony i to zarówno nowo projektowanych pod bezlusterkowce jak i adaptowanych z lustrzanek
    Problem bardzo rozbudowanej rodziny obiektywów Canona zależy chyba od tego czy będzie można podpinać do bezlusterkowca bez żadnych przejściówek lustrzankowe i nie będą one w żadne sposób ograniczały własności "optycznych" i AF body.
    No i jak będzie rozwiązany problem szkieł EF-M (EF-S)

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 02-03-2018 o 05:54
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów