Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1398

Wątek: Sony A7III

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Mniej więcej, choć na usunięcie mechanicznej migawki nie odważy się raczej żaden producent przez kilka najbliższych lat.

Jak widzisz łatwo sobie wyobrazić jak będzie wyglądać ML FF od Canona. Dużo większą zagadką jest nadal ML FF od Nikona mimo tych wszystkich "zapowiedzi" i niecałego tygodnia do premiery. Nadal nie mamy zupełnie pojęcia na jakie rozwiązanie zdecydował się Nikon jeśli chodzi o AF i jak to będzie działać z obiektywami lustrzankowymi. Mnie to interesuje dość mocno, bo Nikon ma kilka fajnych obiektywów (zwłaszcza PF) dobrze pasujących wymiarami do bezlustra.
    Dla mnie te filmiki zapowiedzi ML Nikona są trochę niepoważne, mam odczucie że oprócz większego bagnetu "nic nowego" nie będzie.
    No, zobaczymy.

Bagnet Nikona będzie wymagał nowych obiektywów lub przejściówek
    A chyba przejściówki z "wszystkich obiektywów świata" na system E już istnieją
    Będą więc przejściówki z "wszystkich obiektywów świata" ma ML FF Nikona i ML FF Canona ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 18-08-2018 o 14:56
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów