Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
@tomfoot znam tego sprzedawcę doskonale i nie polecam. To nie jest cena kup teraz tylko cena zakupu poza allegro po przelaniu kasy do tego gościa. Nie ma to nic wspólnego z ceną aparatu na rynku. Co jakiś czas znajdziesz taką ofertę i na canony również to nic nowego więc nie wiem czym się tak podniecasz. Ależ ty wuesz wszystko o sony co jest w sieci. Zaiste interesujące ;-)

Temat wprowadzenia na rynek pominę bo to nie to forum no i hmmm z bzdurami się nie dyskutuje. Specyfika rynków jest nieprawdopodobnie odmienna i te same strategie nie mają zastosowania.
To fajnie, że znasz sprzedającego. Zapewne zakupiłeś u niego masę sprzętu. Masz rację, to nie jest cena zakupu. Zazwyczaj bez problemu można dogadać się na cenę niższą. I można wziąć na fakturę. Tak, trzeba przelać na konto pieniądze przed zakupem (rozumiem, że Ty zazwyczaj najpierw otrzymujesz sprzęt, a później dopiero przelewasz środki). Można odebrać też sprzęt osobiście, zapłacić gotówką, a czasem sprzedający przy okazji może podrzucić go do Ciebie jeżeli jest mu po drodze. Nie jestem podniecony, podałem Ci linka o którego prosiłeś. Jeżeli chciałeś go po to, żeby ponownie sobie popisać, to Twoja sprawa. Nie wiem wszystkiego co jest o sony w sieci, ale orientuję się gdzie i za ile można kupić sprzęt foto. Nie, nie jest to interesujące.

Co do wprowadzania produktów na rynek słusznie pomiń dyskusję na ten temat. W ogóle powinieneś unikać dyskusji w tematach, o których nie masz zielonego pojęcia i powtarzasz tylko frazesy.