Strona 9 z 140 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Oczywiście. Można by. Tylko po co? Jeżeli te zestawienia są warte tyle, co rankingi w serwisie onet?

Na którymś forum przeczytałem fajny (i zarazem prawdziwy) tekst: sony a7III (i/lub a7rIII), to wspaniały sprzęt. Czy ma gdzieś do ustawienia opcję, żeby robił zdjęcia jak canon?
    No cóż, nie chcesz lub nie potrafisz zrozumieć roli DxO.
    Nie przekonują Cię ani zestaw firm zlecających DxO badania ani zestaw czasopism cytujących ich wyniki ani opis procedur/standardów światowych wg. których te badania są prowadzone i każdy może je powtórzyć/sprawdzić

Taka jest Twoja interpretacja rzeczywistości/świata.
    Wiesz lepiej .... i tyle
    No cóż, ...masz prawo.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 26-03-2018 o 21:52
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    No cóż można by napisać że te 96 punktów to jednak duży zapas w stosunku do najlepszego Canona 5D4 który ma 91 punktów i 1 Dx2 z 88 punktami, oba z 2016 roku.
    Ale co Ty porównujesz, badziewne Canony z nowym wypasionym Sony, kto w ogóle jeszcze robi zdjęcia takim przestarzałym klockiem jak 1Dx mkII .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale co Ty porównujesz, badziewne Canony z nowym wypasionym Sony, kto w ogóle jeszcze robi zdjęcia takim przestarzałym klockiem jak 1Dx mkII .
    Musisz tą swoją ocenę "uzgodnić" z tomfoot który jest innego zdania, pisze :
    96 punktów w DxO? To przecież porażka! Aparat na poziomie kamer sprzed kilku lat. Sony cofa się w rozwoju?

Miałem (przed przejściem do Sony) 5D3 i uważam go za bardzo dobry aparat.
    Z (ostatniego z) klocków miałem 1Ds2, trzymałem go z sentymentu w szufladzie i sprzedałem wtedy gdy 5D3. Samo wzięcie do ręki tego klocka to była przyjemność.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 27-03-2018 o 07:57
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Musisz zrozumieć, że jesteś przez większość forumowiczów traktowany z przymróżeniem oka i posty kierowane do Ciebie są często ironiczne. Co mnie zresztą nie dziwi. Może kiedyś wyrośniesz z fascynacji tabelkami i testami. Ja to przeszedłem w wieku 27 lat.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Musisz zrozumieć, że jesteś przez większość forumowiczów traktowany z przymróżeniem oka i posty kierowane do Ciebie są często ironiczne. Co mnie zresztą nie dziwi. Może kiedyś wyrośniesz z fascynacji tabelkami i testami. Ja to przeszedłem w wieku 27 lat.
    Za późno.
    Duża część mojego życia zawodowego dotyczyła tworzenia Specyfikacji testów, ich przeprowadzania i dopuszczenia do stosowania na podstawie wyników tych testów.

Czym innym jest interpretacja wyników testów i wyciągnie na ich podstawie wniosków, podejmowanie działań.
    Większość użytkowników np. nie ma szans zobaczyć różnicy pomiędzy swoim zdjęciem wykonanym aparatem w klasyfikacji DxO 100 a 90 i trzeba być tego świadomym.

Czym innym jest natomiast negowanie wyników rzetelnych testów , wymyślnie i głoszenie spiskowych teorii/historii.
    I to bez względu czy wynika to z braku kompetencji, braku wiedzy, braku zrozumienia procedury i braku rozumienia co te wyniki testów znaczą czy też z niechęci do systemów które lepiej w tych testach wypadają (są inne niż "moje")

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 27-03-2018 o 08:58

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Za późno.
    Duża część mojego życia zawodowego dotyczyła tworzenia Specyfikacji testów, ich przeprowadzania i dopuszczenia do stosowania na podstawie wyników tych testów.

Czym innym jest interpretacja wyników testów i wyciągnie na ich podstawie wniosków, podejmowanie działań.
    Większość użytkowników np. nie ma szans zobaczyć różnicy pomiędzy swoim zdjęciem wykonanym aparatem w klasyfikacji DxO 100 a 90 i trzeba być tego świadomym.

Czym innym jest natomiast negowanie wyników rzetelnych testów , wymyślnie i głoszenie spiskowych teorii/historii.
    I to bez względu czy wynika to z braku kompetencji, braku wiedzy, braku zrozumienia procedury i braku rozumienia co te wyniki testów znaczą czy też z niechęci do systemów które lepiej w tych testach wypadają (są inne niż "moje")

jp
    OK, to jeszcze rozumiem, ale po co reagujesz na te wszystkie niby śmieszne posty, ignoruj je. Możesz wręcz użyć opcji ignorowania wszystkich postów wybranych użytkowników - warto, dużo lepiej czyta się forum.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	duty_calls.png
Wyświetleń:	94
Rozmiar:	13,8 KB
ID:	695

Tyle ode mnie.

Do ukazania się A7M3 to A7S2 był najlepszym bezlusterkowcem do robienia zdjęć przy słabym oświetleniu.
    Lepsze własności miały tylko MF (Pentax 645Z oraz Hasselblad X1D-5Dc)
    Teraz to miejsce "zajął" A7M3.

Ciekawe więc jakie cechy będzie miał A7S3 i jak to zostanie osiągnięte, ponoć 2Q 2018

jp

Pełne uzależnienie

...
    Duża część mojego życia zawodowego dotyczyła tworzenia Specyfikacji testów, ich przeprowadzania i dopuszczenia do stosowania na podstawie wyników tych testów...
    Wyluzuj. Albo opracuj test definiujący dobry krupnik, dobre wino lub piękną kobietę. Testy zawsze mierzą wybrane wartości. Nie wszystko potrafimy zmierzyć, ba, nawet nie wszystkie istotne czynniki potrafimy zdefiniować. Testy DXO dowodzą jedynie, że jakiś aparat osiągnął w nich lepszy wynik, a inny gorszy. I na tym koniec. To zupełnie nie świadczy o tym, że jakiś aparat jest lepszy lub gorszy.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Wyluzuj. Albo opracuj test definiujący dobry krupnik, dobre wino lub piękną kobietę. Testy zawsze mierzą wybrane wartości. Nie wszystko potrafimy zmierzyć, ba, nawet nie wszystkie istotne czynniki potrafimy zdefiniować. Testy DXO dowodzą jedynie, że jakiś aparat osiągnął w nich lepszy wynik, a inny gorszy. I na tym koniec. To zupełnie nie świadczy o tym, że jakiś aparat jest lepszy lub gorszy.
    Dokładnie świadczy o tym że jest lepszy/gorszy w cech/własnościach które były mierzone/testowane.
    Do tego służą także/właśnie testy/porównania/rankingi
    I tyle

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 27-03-2018 o 15:02

Strona 9 z 140 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów