Strona 74 z 140 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Wszystkie powyższe informacje to subiektywne wrażenia i tylko tak można je traktować a użycie lali4 świadczyć może tylko o indolencji relacjonującego lub chęci celowego pokazanie "słabości" sprzętu. Kolejna słaba merytorycznie i tendencyjna opinia próbującego w niewłaściwy/nieuczciwy sposób pokazać wady ML na tle DSLR bo przecież większość osób to czytających, w tym linkujący, nie mieli o tym zielonego pojęcia. Przed skorzystaniem z niwyvh technologii osoby mało biegłe powinny przeczytać instrukcję i wybrać odpowiedni sprzęt. Wg mnie śmiech na sali to mało ale dla wielu wystarczy do podpierania niewiedzy co kolega Jan P już raczył zauważyć.
    "w kwestiach niejasnych prosiłem o pomoc znajomego z Krakowa – znakomitego fotoreportera sportowego, a obecnie również ambasadora marki Sony Tomka Markowskiego, bardzo mi pomógł w kwestiach technicznych."

Cóż... Widocznie ambasador marki nie pomógł w kwestiach technicznych. Ach, gdyby tylko czytał Wasze posty, na pewno wiedziałby więcej.
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - czy każdy kto zakupi ML sony staje się później taki zacietrzewiony? Czy wyjęcie lustra z aparatu wzbudza u użytkowników agresję? Czy też osobniki agresywne dążą do zakupu ML? Jak to jest?

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    "w kwestiach niejasnych prosiłem o pomoc znajomego z Krakowa – znakomitego fotoreportera sportowego, a obecnie również ambasadora marki Sony Tomka Markowskiego, bardzo mi pomógł w kwestiach technicznych."

Cóż... Widocznie ambasador marki nie pomógł w kwestiach technicznych. Ach, gdyby tylko czytał Wasze posty, na pewno wiedziałby więcej.
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - czy każdy kto zakupi ML sony staje się później taki zacietrzewiony? Czy wyjęcie lustra z aparatu wzbudza u użytkowników agresję? Czy też osobniki agresywne dążą do zakupu ML? Jak to jest?
    Gdzie widzisz zacietrzewienie? Wskaż gdzie w moim poście jest nieprawda lub nieścisłość? Bardzo proszę.

Po prostu facet popełnił fatalną relację a Ty ją zlinkowałeś. Jak wyszło na jaw jaka to wtopa dalej brniesz. Wszyscy zainteresowani w sieci już wiedzą i się śmieją a tu wojenka. Dibrze, że w ogóle jakąś przejściówkę zastosował bo mógł napisać, że obiektyw sony nie pasuje do body sony i też błyskawicznie byś zlinkował bez zrozumienia tematu? Jaką głupotę musiałbyś powtórzyć aby się przyznać do niewiedzy albo błędu?

Wiesz o co pytał autor wsppmnianego ambasadora sony? Nie wiesz ale już wiesz, że nie pomógł...

Swoją drogą jak wielkim fanem sony musisz być śledząc na bierząco wszystkie doniesienia o tej firmie to mi się w głowie nie mieści. Ja nie mam na to czasu ale dzięki Tobie między innymi jestem na bieżąco. Dzięki ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Gdzie widzisz zacietrzewienie? Wskaż gdzie w moim poście jest nieprawda lub nieścisłość? Bardzo proszę.

Po prostu facet popełnił fatalną relację a Ty ją zlinkowałeś. Jak wyszło na jaw jaka to wtopa dalej brniesz. Wszyscy zainteresowani w sieci już wiedzą i się śmieją a tu wojenka. Dibrze, że w ogóle jakąś przejściówkę zastosował bo mógł napisać, że obiektyw sony nie pasuje do body sony i też błyskawicznie byś zlinkował bez zrozumienia tematu? Jaką głupotę musiałbyś powtórzyć aby się przyznać do niewiedzy albo błędu?

Wiesz o co pytał autor wsppmnianego ambasadora sony? Nie wiesz ale już wiesz, że nie pomógł...

Swoją drogą jak wielkim fanem sony musisz być śledząc na bierząco wszystkie doniesienia o tej firmie to mi się w głowie nie mieści. Ja nie mam na to czasu ale dzięki Tobie między innymi jestem na bieżąco. Dzięki ;-)
    Nawet nie chce mi się komentować. Jesteś chory

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Do poczytania:
    Relacja Maciej Gillerta z użycia Sony a9 z obiektywem Sony 500/4 G SSM podczas meczu 2 rundy Eliminacji Ligi Mistrzow Legia Warszawa - FC Spartak Trnava - Blog Interfoto.eu

Obiektywnie o tym, dlaczego przed systemem ML Sony jeszcze daleka droga, żeby dorównać lustrzankom?
    Spodziewałem się trochę bogatszej relacji. Zbyt dużo to on tam nie napisał. Abstrahując od walorów użytkowych to trochę karykaturalnie wygląda ten aparat z tym obiektywem. Wielka lufa i na końcu doklejone małe pudełeczko - no ale wyglądem zdjęć się nie robi.
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Panowie, bo kolejny wątek będzie skierowany do ostudzenia! -
    P.S.1 Maciej Gillert jest świadom ograniczeń przejściówki, wspomina o tym
    P.S 2 Jaki to ambasador marki, który nie podpowiedział, żeby zapiąć grip do puchy...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

No i właśnie o to chodzi. Ok. podpiął jakąś przejściówkę, której podpiąć nie miał (cóż, pracuje na Nikonie więc nie musi zastanawiać się za bardzo czy do szkła trzeba coś jeszcze przypinać, żeby chodziło, czy też nie). Natomiast w tym swoim opisie wspomina o jeszcze dwóch istotnych rzeczach, czyli o braku ergonomii (tak, może przypiąć grip, albo coś innego co spowoduje, że aparat po wyjęciu lustra stanie się na powrót aparatem) oraz o fakcie, że wizjer elektroniczny wymaga "przyzwyczajenia". W fotografii chciałbym uniknąć przeszkód stojących na drodze pomiędzy fotografem a obiektem. A wizjer elektroniczny moim zdaniem jest zakłóceniem, bo lata miną zanim (o ile w ogóle) generowany w tymże wizjerze obraz będzie odpowiadał w 100% rzeczywistości widzianej okiem. I nie o przyzwyczajenie tu chodzi, a o fakt. Wolicie na morze patrzeć na żywo czy oglądać je w telewizorze?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    ...

[I]Zastosowanie LA-EA4 było bezsensowne, gdyż adapter ten przeznaczony jest do obiektywów BEZ silnika. Podłączenie go do A9 powoduje przejście na AF z adaptera, bez udziału aparatu.
    ...
    To oznacza, że w adapter są wbudowane czujniki AF?

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    To oznacza, że w adapter są wbudowane czujniki AF?
    Tak 15 punktów w tym 3 krzyżowe. Podpięcie czegoś takiego pod aparat, który ma jeden z najbardziej zaawansowanych af jest po prostu bez sensu.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

No cóż, plecak zablokował wątek ... a to już za 21 dni święto Nikona, nowe ML FF

Ciekawe :
    - czy to będzie teraz odpowiednik A7 czy A7R czy też A7S a może A9
    - czy będzie miał jakąś nowość technologiczną (jak pixel shift w A7R3, czy też bardziej przydatną)
    - jak będzie z obiektywami systemowymi i jak z już istniejącymi
    - jak będzie promowany/porównywany z lustrzankami, to "wrażliwa'"sprawa

Dobrze by było aby był klasy co najmniej A7 III

Sony ma (ponoć) gotowy do prezentacji A7S III, czy termin prezentacji Nikona jakoś wpływa na decyzję Sony

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 02-08-2018 o 09:27
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Miał być "wysyp" obiektywów niezależnych producentów do playstation i jest. Na pierwszy ogień sigma:
    https://www.fotopolis.pl/testy/obiek...ia-przykladowe

Cóż...

Strona 74 z 140 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów