Strona 68 z 140 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1398

Wątek: Sony A7III

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie Odp: sony A7III

@zdebik - to byłoby najlepsze rozwizanie
    R5+Canon EF 800/5.6, Sigma 500/4 S, RP+L14/4.
    https://www.facebook.com/dziki.swiat.zdjecia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    A pamiętacie Galusa, ile się typ nie opisał jaki to Pentax w FX'ie będzie kiler, wszyscy się będą przesiadać itd. Od premiery K1 chłopa nie widać, a tu już mk2 się pojawił.
    No wiesz, mógł nick zmienić i zostać ambasadorem sony na przykład i sławić na morzach i oceanach.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    A pamiętacie Galusa, ile się typ nie opisał jaki to Pentax w FX'ie będzie kiler, wszyscy się będą przesiadać itd. Od premiery K1 chłopa nie widać, a tu już mk2 się pojawił.

Niech się Sony dogada z Canonem i wykupi licencje na EF mount, wtedy nawet skuszę się i kupie jakieś body.
    No ale chyba od razu z przejściówką którą Canon tworzy z bagnetu EF do bezlustra FF

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Moją "miłością życia" była 1Ds2
    Czyżby ?
    https://www.sonyalpharumors.com/dear...d-bigger-body/

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Moją "miłością życia" była 1Ds2
    Czyżby ?
    https://www.sonyalpharumors.com/dear...d-bigger-body/

jp
    Czyli bezlustra FF już nie muszą być małe i lekkie?

A nie, te cele marketing już przestał wciskać bo kto się złapał to się złapał Po woli dochodzimy do prawdy, ML od DSLR różni się tylko fizycznie modułem AF, brakiem pryzmatu oraz lustra No i ML trzeba jednak robić w różnych rozmiarach i często takich jak zwykłe DSLR
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 26-07-2018 o 09:16

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Czyli bezlustra FF już nie muszą być małe i lekkie?

A nie, te cele marketing już przestał wciskać bo kto się złapał to się złapał Po woli dochodzimy do prawdy, ML od DSLR różni się tylko fizycznie modułem AF, brakiem pryzmatu oraz lustra No i ML trzeba jednak robić w różnych rozmiarach i często takich jak zwykłe DSLR
    Brak Ci (z emocji ?) ogólnego dystansu/oglądu.

To tak jak w świecie lustrzanek Canona są 5Dx oraz są 1Dx.
    Będą bezlustra FF typu A7, A7R, A7S oraz będą z wbudowanym gripem typu A9R, potrzeby innych odbiorców

To jakaś wada, źle ?

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 26-07-2018 o 10:23

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Brak Ci (z emocji ?) ogólnego dystansu/oglądu.

To tak jak w świecie lustrzanek Canona są 5Dx oraz są 1Dx.
    Będą bezlustra FF typu A7, A7R, A7S oraz będą z wbudowanym gripem typu A9R, potrzeby innych odbiorców

To jakaś wada, źle ?

jp
    Właśnie z braku emocji mam dystans i ogólny ogląd Dzięki czemu nie dałem się wkręcić w marketingowo gadżeciarski obłęd.

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Właśnie z braku emocji mam dystans i ogólny ogląd Dzięki czemu nie dałem się wkręcić w marketingowo gadżeciarski obłęd.
    Raczej masz obawy przed zmianami :P
    Gadżet to jest coś o ograniczonej funkcjonalniści natomiast bezlustro ma w stosunku do dslr rozszerzoną funkcjonalność.
    Jak wchodziły cyfrówki to na pewno ostro broniłeś kliszy ..... a teraz? ;-) :P Chociaż może Ty jeszcze młody ciałem jesteś to nie wiesz co to zmiana?
    Podam przykłady:
    Lepszą płytę analogową zamieniliśmy na cd potem mp3.
    Porządne gaźniki zastąpiliśmy wtryskiem.
    Najlepsze żeliwne, duże i ciężkie, kotły co zastąpiły słabe, lekkie i blaszane kotły kondensacyjne.
    Świetne silniki 3,0 v6 zastąpił 1,8 turbo. Albo już 1,6 ;-)

I chociaż miliony ludzi twierdziły, że to się nie uda to świat miał ich w..... . Wiadomo już, że i c i n wejdą w bezlustra i pewna era mija. Era lustrzanek, których udział w rynku maleje od kilku lat i dalej będzie malał. Krzyki obawiających się zmian nic tu już nie zmienią. Kości zostały rzucone ;-)

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Raczej masz obawy przed zmianami :P
    Gadżet to jest coś o ograniczonej funkcjonalniści natomiast bezlustro ma w stosunku do dslr rozszerzoną funkcjonalność.
    Jak wchodziły cyfrówki to na pewno ostro broniłeś kliszy ..... a teraz? ;-) :P Chociaż może Ty jeszcze młody ciałem jesteś to nie wiesz co to zmiana?
    Podam przykłady:
    Porządne gaźniki zastąpiliśmy wtryskiem.
    Najlepsze żeliwne, duże i ciężkie, kotły co zastąpiły słabe, lekkie i blaszane kotły kondensacyjne.
    Świetne silniki 3,0 v6 zastąpił 1,8 turbo. Albo już 1,6 ;-)

I chociaż miliony ludzi twierdziły, że to się nie uda to świat miał ich w..... . Wiadomo już, że i c i n wejdą w bezlustra i pewna era mija. Era lustrzanek, których udział w rynku maleje od kilku lat i dalej będzie malał. Krzyki obawiających się zmian nic tu już nie zmienią. Kości zostały rzucone ;-)
    Tyle treści i tyle bezsensownej treści jak dla mnie (bez obrazy oczywiście!)
    Sorry ale ani z Ciebie psycholog ani wróżka ani historyk postępu świata ale widzę, że lubisz dużo pisać. Dzięki, że otworzyłeś mi oczy i wyrwałeś mnie z zagubienia :lol Ciesze się, że jednak mogę SAM wybierać co dla mnie dobre.

ps. miliony much jędzą guano - nie mogą się mylić
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 26-07-2018 o 11:10

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    O właśnie o to chodzi!!!
    Przyjmując, że lustrzanki cyfrowe to dziś odpowiednik płyty analogowej => płyta CD to obecne bezlustra => mp3 to będą właściwe bezlustra
    I co dalej?
    Te obecne bezlustra i te z przyszłości są i będą coraz lepszymi rozwiązaniami technologicznymi. Będą robić zdjęcia czyste i ostre. I podobnie jak format mp3 pozbawiony jest ponad połowy dżwięków, tak i te bezlustra będą generować obraz pozbawiony swojej rzeczywistości.
    I tak jak dziś chcąc posłuchać naprawdę dobrej i prawdziwej muzyki bierzemy płytę analogową (ze wszystkimi jej konsekwencjami w postaci szumów i trzasków), tak i za chwilę chcąc obejrzeć fotografię bliższą temu, co w rzeczywistości widzi oko będziemy sięgać na muzealną półkę po lustrzankę cyfrową. Do czasu. Do czasu, aż nastapi prawdziwy przełom w fotografii i rejestracji obrazu. Bo to co oferują aparaty pozbawione lustra nie jest żadnym rozwojem nowej technologii. To wyłącznie marketing i ślamazarna ewolucja cyfrowej rejestracji obrazu, w dodatku w przypadku aparatów fotograficznych obarczona mnóstwem błedów.

Strona 68 z 140 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów